Competitie: Europa
Speeldag: Speeldag 8
Slovakije en Rusland winnen buitenshuis
Kristof Blomme

In groep 3 wisten zowel Slovakije als Rusland met 1-2 te winnen bij respectievelijk Estland en Liechtenstein. Door deze overwinning blijft Portugal onder druk staan.

Slovakije wist de moeilijke verplaatsing op Estland tot een goed einde te brengen. Nochtans kwamen ze na een uur spelen achter na een doelpunt van Andres Oper, de spits van Aalborg. Maar één minuut later stonden de bordjes alweer in evenwicht. Marek Mintal, de topschutter in de Bundesliga, kon alweer scoren. Uiteindelijk zorgde Lubomir Reiter, van Sigma Olomouc, voor de overwinning. Dankzij deze winst komen de Slovaken op gelijke hoogte van Portugal.

Rusland won ook nipt, op het veld van Liechtenstein. Eerder had deze dwergstaat op eigen veld Portugal al in bedwang gehouden. De Russen kwamen in de eerste helft 0-1 voor na een goal van Aleksander Kerzhakov. Even later werd de voorpsrong al verdubbeld via Andrei Kariaka. Vlak voor rust zorgde Thomas Beck, speler van FC Chiasso, nog voor de aansluitingstreffer. Verder kwamen de Liechtensteiners echter niet meer. Door deze overwinning naderen de Russen tot op 3 punten van Portugal en Slovakije.