fraFrankrijk
zwiZwitserland
Datum: 26/03/2005 21:00
Competitie: Europa
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Stade de France
Fransen weer niet verder dan gelijkspel
Fransen weer niet verder dan gelijkspel
Foto: © SC

De Franse nationale ploeg is er weer niet in geslaagd te winnen. Het speelde scoreloos gelijk in het Stade de France tegen Zwitserland. Les Bleus doen hiermee weer een slechte zaak met het oog op kwalificatie voor het wereldkampioenschap 2006 dat in Duitsland plaatsvindt. Het mist hen vooral slagkracht in de voorlinie. Gunner Thierry Henry speelde niet zaterdagavond, maar David Trezeguet kreeg in de voorhoede het gezelschap van Sylvain WiltordĆ¢ā‚¬Ā¦
 
Het resultaat van Ierland, dat 1-1 gelijkspeelde in Tel-Aviv tegen Israƫl, was een goede zaak voor Frankrijk, maar de Fransen konden daar niet van profiteren. Na een aangenaam om volgen eerste helft stond het nog steeds 0-0.
 
Ook de tweede helft was spannend, maar les Bleus werden in hun opmars gestoord door Zwitsers doelman Patrick Zuberbuhler. De doelman van FC Basel keepte een perfecte wedstrijd. Ook na het laatste fluitsignaal was de stand 0-0.
 
Een niet al te best resultaat voor de Fransen, dat te wijten is aan de prachtprestatie van Patrick Zuberbuhler. In Israƫl moet er sowieso gewonnen worden. Frankrijk staat nu op een gedeelde eerste plaats met Ierland en Israƫl.
 
De uitslagen en het klassement van groep 4 vindt u hier ==>
 
Het verslag van Israƫl-Ierland vindt u hier ==>

Europa

 Speeldag 8