Competitie: Europa
Speeldag: Speeldag 8
Wales lijkt uitgeschakeld, Polen verplettert tegenstander
Kristof Blomme

In Groep 6, de groep van Engeland, ging Wales de boot in tegen Oostenrijk met 0-2. Polen verpulverde Azerbeidzjan met 8-0.

Wales stond na vier matchen met slechts twee punten en moest dus absoluut winnen. Voor de Welshmen was het de eerste match met John Toshack aan het roer. Ryan Giggs speelde overigens z'n 50ste wedstrijd voor Wales. De wedstrijd werd geleid door Paul Allaerts.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Op voorzet van Giggs kopte Carl Robinson, middenvelder bij Sunderland, zwak in de armen van de Oostenrijkse doelman. Oostenrijk kwam daarna beter in de wedstrijd. Eerst trapte Martin Stranzl in het zijnet. Even later was er een schitterende redding nodig van Danny Coyne om René Aufshauser van een doelpunt te houden. Giggs zorgde voor het laatste wapenfeit voor rust, hij vond Helge Payer op zijn weg.

Na de rust was het weer eerst Wales met een kans. Carl Fletcher besloot op Payer. Andreas Ivanschitz had de bezoekers op voorsprong moeten brengen maar hij vlamde hard over. Later was ook Roland Kirchner nog dicht bij een Oostenrijks doelpunt. Uiteindelijk was het ervaren rot Ivica Vastic die voor de 0-1 kon zorgen. Hij stond toen amper 4 minuten op het veld. Wales moest de kelk nog tot op de bodem ledigen want Stranzl zorgde vier minuten voor het einde voor de beslissing.

Wales: Coyne, Delaney, Gabbidon, Page, Ricketts, Robinson, Fletcher, Bellamy, Davies (Earnshaw 75), Giggs, Hartson.

Oostenrijk: Payer, Katzer, Stranzl, Pogatetz, Ehmann, Aufhauser, Dospel, Kirchler, Mayrleb (Mair 87), Ivanschitz (Hieblinger 90), Haas (Vastic 78).

Doelpunten: Vastic 82, Stranzl 86.

Toeschouwers: 47,760

Scheidsrechter: Paul Allaerts (België)

In dezelfde groep won Polen met 8-0 van Azerbeidzjan. Bij de rust was het al 3-0 na doelpunten van Tomasz Frankowski, Kamil Kosowski en een own goal. Na rust tekende Frankowski voor nog 2 treffers. Hiermee maakte de spits van Wisla Krakow z'n hattrick rond. Pawel Kryszalowicz en twee keer Marek Saganowski legden de keiharde eindcijfers vast.