Competitie: Europa
Speeldag: Speeldag 9
Tsjechië zonder problemen langs Andorra
Jimmy Wouters

Tsjechië heeft in Andorra weinig problemen gekend. In het dwergstaatje werd eenvoudig met 0-4 gewonnen.

Nochtans hadden de Tsjechen een strafschop nodig om op voorsprong te komen. Die werd op het halfuur door Marek Jankulovsi benut. Van dan af was het verweer van Andorra verbroken. Vijf minuten voor rust bracht Milan Baros Tsjechië op een veilige 2-0 marge.

Kort na rust maakte Vratislav Lokvenc de derde Tsjechische goal, waarna de wedstrijd eigenlijk al gespeeld was. De bezoekers controleerden de wedstrijd en in de blessuretijd mocht Rosicky, vanop de stip, ook nog zijn doelpuntje meepikken.

Door de winst van Tsjechië komt er weer wat extra druk op de schouders van de mannen van Van Basten te liggen.

Doelpunten:  Jankulovski (31'),  Baros (40'), Lokvenc (53'), Rosicky (92')