Competitie: Europa
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: St. James Park
Engelsen hebben geen moeite

Engeland heeft zonder veel glans gewonnen van Azerbeidjan. In St-James' Park, de thuishaven van Newcastle, werd het 2-0.

In het begin was het even schrikken voor de Engelsen. Na zeven minuten ging John Terry in de fout, Gurbanov kon op Paul Robinson afgaan maar hij schoot naast. De thuisploeg was wakker geschud en een kopbal van Michael Owen werd gekeerd door Dmitry Kramarenko. Even later was het ei zo na toch 1-0 maar eerst hield Kramarenko Owen van de treffer en in de rebound trof David Beckham de paal. Nog voor het halfuur was Frank Lampard twee keer gevaarlijk. Zijn eerste schot ging net naast, de tweede knal spatte uiteen op de buitenkant van de paal. Voor de rust werd Kraramenko opnieuw getest door Steven Gerrard, terwijl Owen voor een lege kooi naast kopte. De laatste kans van de eerste helft was voor Beckham. Even daarvoor was 'Becks' tegen een dwaze gele kaart gelopen door zonder toestemming terug het veld op te komen. Net zoals zaterdag moesten de Engelsen de rust in met een magere 0-0.

De tweede helft begon zoals de eerste met een serieuze waarschuwing voor de thuisploeg. Elmar Bakhshiyev dwong Robinson meteen tot een serieuze redding. Na vijf minuten wisten de Engelsen dan toch de muur te doorbreken. Wayne Rooney kon zich op links doorzetten en zwiepte een voorzet tot bij Gerrard die via de lat scoorde. Op het uur een knappe diepe bal van Lampard op Beckham, die kon alleen op de doelman afgaan en de 2-0 aantekenen. Rooney kopte even later op de paal na een gemeten voorzet van Beckham. Owen liep in die tweede helft tegen een gele kaart waardoor hij de volgende match tegen Wales moet missen.

Door deze overwinning blijven de Engelsen leider in groep zes met één puntje voorsprong op de Polen. Oostenrijk volgt op vijf punten. De volgende confrontie volgt maar in september in en tegen het al uitgeschakelde Wales.

Engeland: Robinson, Gary Neville, Ferdinand (King 77), Terry, Ashley Cole, Beckham (Defoe 84), Gerrard, Lampard, Joe Cole, Rooney (Dyer 77), Owen.

Azerbeidjan: Kramarenko, Abdurahmanov, Amirbekov (Vugar Guliyev 45), Sadygov, Hadzhiev, Hashymov, Melikov, Bahshiev, Kerimov, Gurban Gurbanov (Ponomarev 76), Nabiev (Ahtyamov 76).

Doelpunten: Gerrard 51, Beckham 62.

Toeschouwers: 49,046

Scheidsrechter: Paulo Manuel Gomes Costa (Portugal).