Speeldag: Speeldag 9
Griekenland, Turkije en Oekraine pakken volle buit
Kristof Blomme

In groep 2 wisten Oekraine, Griekenland en Turkije te winnen. Hierdoor blijven ze respectievelijk nummers één, twee en drie. Voor Denemarken wordt het nu wel heel moeilijk.

Oekraine speelde thuis de belangrijke match tegen Denemarken. De thuisploeg had genoeg aan een doelpunt van Andrej Voronin van Leverkusen na 67 minuten. Bij Denemarken kreeg onder andere linksachter Brian Priske van Genk een gele kaart. Door deze nederlaag staan de Scandinaven nu acht punten achter op de Oekrainers.

Griekenland speelde thuis tegen Albanië. De Europees kampioen was op revanche belust want in Albanië werd met 2-1 verloren. Tien minuten voor de rust brak Angelos Charisteas, van Ajax, de ban. Toch bleef het wachten op de verlossing tot Georgios Karagounis de tweede treffer vijf minuten voor tijd aantekende. De Grieken blijven hierdoor op drie punten van Oekraine.

Turkije moest naar het lastige Georgië. Seyhan Tolga kon de Turken al na tien minuten op voorsprong zetten. Twee minuten later werd deze voorsprong echter ongedaan gemaakt door Alexander Amisulashvili. Voor de rust zorgde Fatih Tekke van Trabzonspor voor de schijnbaar veilige 1-3 voorsprong. Maar enkele minuten later kon Alexander Iashvili de aansluitingstreffer optekenen. Na de rust namen de Turken definitief afstand in het laatste kwartier. Koray Avci zorgde eerst voor de 2-4. Eén minuut voor tijd maakte Tuncay Sanli van Fenerbahçe de vijfde. Turkije blijft wel vijf punten in het krijt staan bij Oekraine.