molMoldavië
nooNoorwegen
Datum: 30/03/2005 00:00
Competitie: Europa
Speeldag: Speeldag 9
Noorwegen en Denemarken stellen teleur
Ward Bollen
| 0 reacties
Noorwegen en Denemarken stellen teleur
Foto: © SC

De WK-kansen van Noorwegen (groep 5) en Denemarken (groep 2) hebben deze avond een ferme knauw gekregen. De Denen verloren bij groepsleider Oekraïne en zien Turkije en Griekenland weglopen, terwijl Noorwegen zich blameerde met een 0-0 uit bij het nietige Moldavië.

Noorwegen probeerde in Chisinau wel druk te zetten op de Moldavische doelman Evghenii Hmaruc, maar slaagde daar nauwelijks in. De Moldaviërs hielden de Noren steeds ver buiten het strafschopgebied. De Noren dreigden via enkele afstandsschoten, maar konden het thuisland niet in verlegenheid brengen. Carew en Karadas werden in het veld gebracht om de aanval te versterken, maar zonder succes. Het bleef bij een magere 0-0 en twee dure punten die aan de Noren voorbij gaan. 

De buren uit Denemarken deden het al evenmin goed. Tegen een fel gehandicapt Oekraïne, zonder Shevchenko en enkele andere geblesseerden en bovendien getroffen door het griepvirus, ging Danish Dynamite toch met 1-0 onderuit. Voronin scoorde de enige treffer van de partij in de 67ste minuut. Het geeft aan hoe sterk Oekraïne bezig is aan deze WK-voorronde. Ze stevenen dan ook (verdiend) af op de eerste plaats in de groep.

Europa

 Speeldag 9