Speeldag: Halve Finales
Stadion: Stade Luc Varenne
België mist op een haar de finale
Jimmy Wouters

België is er niet in geslaagd zich te kwalificeren voor de finale van het EK-17. De jonge Duivels gingen tegen Spanje in de strafschoppenserie onderuit (7-6).

Tegen de absolute favoriet Spanje speelde België een heel degelijke partij. De jonge Duivels deden niet onder en kregen via Kis nog een uitstekende kans om de score te openen. Spanje kwam daarna iets feller opzetten en kreeg ook kansen, onder meer via Isma Lopes.

Bij rust stond het nog altijd 0-0 en daar konden de Belgen zeker tevreden mee zijn, vooral nadat een vriendschappelijke wedstrijd tussen beide teams op een 6-1 overwinning voor Spanje was uitgedraaid.

Tien minuten na rust moest Spanje met tien man verder na de rode kaart van Pichu na een overtreding op Hazard. De Belgische spelmaker nam vervolgens de touwtjes in handen en liet zijn team beter spelen. Zo lag hij onder meer aan de basis van de owngoal van Rochela.

België had uitzicht op de finale, ware het niet dat Bojan Krkic zijn duivels ontbond. Acht minuten na de Belgische treffer bracht het talent van Barcelona zijn ploeg terug op gelijke hoogte met een absolute wereldgoal.

In de verlengingen zagen de Belgen vervolgens nog twee doelpunten (terecht) afgekeurd worden, waardoor penalty's een winnaar moesten aanduiden. Maurizio Aquino en Daeseleire misten namens België waardoor Spanje in de finale zit. [AN]