Competitie: Europa
Speeldag: Speeldag 1
Hasi schenkt Albanië een punt
Dirk Pieters

In de groep van Nederland kwam Wit-Rusland niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Albanië. Het zag er lange tijd naar uit dat Wit-Rusland het ging halen, maar in de slotfase kwam Albanië alsnog langszij.

Tsimafei zorgde in Minsk al na één minuut voor de openingstreffer. De voorsprong bleef niet lang op het bord staan, want amper vier minuten later stond de score alweer in evenwicht. Ervin Skela zorgde uit een strafschop voor de gelijkmaker. Het was wel Wit-Rusland dat opnieuw de aanval verkoos en verdiend op voorsprong kwam na 24 minuten. Het was Maxim Romasjtsjenko die Wit-Rusland op 2-1 schoot.

Ook in de tweede helft zag het er naar uit dat Wit-Rusland het zou halen, maar vier minuten voor tijd zorgde Besnik Hasi, actief bij Lokeren, voor de late gelijkmaker. [AN]