Datum: 08/09/2007 20:00
Competitie: Europa
Speeldag: Speeldag 11
Iversen bezorgt Noorwegen de overwinning

Noorwegen speelde met vertrouwen en dat leverde resultaat op. Noorwegen won de wedstrijd tegen Moldavië met 1-0. Het duurde tot de tweede minuut na de rust voor er een doelpunt viel. De onvermijdelijke Steffen Iversen zorgde voor een doelpunt via een kopbal na een pass van Martin Andresen

Noorwegen begon nochtans niet echt goed aan de partij. In de eerste twintig minuten hadden ze het behoorlijk lastig en werden ze door Moldavië van het kastje naar de muur gespeeld. Coach Hareide greep in de 25e minuut in en in plaats van een defensieve 4-3-3 speelden de Noren nu met een meer offensief ingestelde 4-4-2 met John Carew en Steffen Iversen voorin. Op verdedigend gebied liet vooral Bjørn Helge Riise zich opmerken met enkele goede acties. Het viel vooral op dat het Noorse team hun tegenstanders onderschat hadden en dat ze moeite hadden om in de wedstrijd te komen.

Na de rust was het dan ook een heel andere ploeg die op het veld stond. Het Noorse team speelde aggressiever en geraakte eindelijk weg van de eigen speelhelft. Met amper tien seconden gespeeld kon Carew al een eerste keer uithalen. Het was de voorbode van het verlossende doelpunt. Twee minuten later kon Iversen na een pass van Andresen via een kopbal scoren. Het zou het enige doelpunt blijven maar het was voldoende voor Noorwegen dat nu tweede staat in groep C met zestien punten, twee minder dan leider Griekenland.

Erik Hagen was geschorst en werd vervangen door Kjetil Wæhler van Vålerenga. Hij is wel weer van de partij voor de wedstrijd tegen Griekenland aanstaande woensdag. Dan kan Noorwegen weer beroep doen op hun tandem Hagen – Brede Hangeland.