Competitie: Europa
Speeldag: Speeldag 11
Duitsland bijna zeker van EK-ticket
Dirk Pieters

Duitsland deed zaterdagavond een uitstekende zaak. Die Mannschaft won met 0-2 bij Wales en lijkt zo zeker te zijn van een ticket voor het aankomende EK 2008 in Zwitserland en Oostenrijk.

In het immense Millennium Stadium te Cardiff begon Duitsland heel sterk. Al na vijf minuten bracht Miroslav Klose zijn land op voorsprong. De aanvaller was opnieuw van groot belang. Ook na het vroege openingsdoelpunt bleven de Duitsers de betere poeg, maar vergaten ze de score te verdubbelen voor de rust en zo bleef het 0-1.

Na de pauze lukte het dan toch opnieuw voor Klose. De aanvoerder maakte het voorbereidende werk van Roberto Hilbert goed af met een stevige kopbal na een uur spelen. Duitsland besefte dat de zege binnen was en liet het tempo wat zakken. Wales kon nog één keer dreigen, maar een doelpunt leverde dat niet meer op.

Door het resultaat blijft Duitsland ongeslagen met 22 punten uit acht wedstrijden. Nadat Ierland punten liet liggen in de groep en Die Mannschaft wist te winnen, is het verschil tussen de eerste en derde plek acht punten. De Duitsers zullen hoogstwaarschijnlijk deze voorsprong niet meer weg geven. [AN]