Competitie: Europa
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Koning Boudewijn Stadion
Rode Duivels na rust voorbij Armenië

De Rode Duivels hebben de laatste thuismatch in de EK-voorronde winnend afgesloten. Armenië werd huiswaarts gestuurd met een 3-0 nederlaag. Invaller Sonck, Dembele en Geraerts tekenden voor de doelpunten.

Beide ploegen waren al uitgeschakeld en dus werd er nog enkel voor de eer gespeeld. België had het aanvankelijk moeilijk tegen een stugge Armeense ploeg. De eerste mogelijkheid was voor de bezoekers. Karamyan vond Stijnen op zijn weg na een snelle counter. Even later zette Defour, met een knappe steekpass, Mirallas alleen voor doel. De jonge aanvaller besloot op doelman Kasparov. Dat was meteen ook de enige uitgespeelde kans voor de Rode Duivels voor de pauze. Dembele en Geraerts probeerden het nog van ver, maar dat leverde niks op. Armenië voetbalde beter en kreeg ook nog een goede mogelijkheid. Een kopbal van Voskanyan werd van de doellijn gekeerd door Goor. Even later moest ook Stijnen nog een bal uit de hoek ranselen.

In de beginfase van de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Na een goede aanval kon Pachajyan uithalen, maar zijn schot was te hoog. Nadien trof Khachatryan nog het zijnet. Op het uur kwamen Kompany en een streaker op het veld. Meteen veranderde het spelbeeld. Goor trapte een volley op de lat, maar invaller Sonck was goed gevolgd en kopte de bevrijdende treffer binnen. Nu speelden de Belgen beter. Eén minuut later bracht Defour voor vanop rechts, maar Sonck kon net niet bij de bal. Twintig minuten later werkte Dembele, de beste man bij de Belgen, een knappe solo heel goed af, 2-0. Goor probeerde het nog vanop afstand, maar hij was niet succesvol. Uiteindelijk zette Geraerts met een kopbal de eindstand op het bord.