Volg de match tussen Duitsland en Tsjechië live, samen met vele andere supporters.

00:00
Tsjechië mag aftrappen.
00:00
De spelers komen op het veld.

Om 20u45 wordt in de Alianz-Arena de wedstrijd gespeeld tussen Duitsland en het bezoekende team Tsjechië in groep F. Duitsland is kwasie zeker van de kwalificatie voor Euro 2008 in Zwitserland en Oostenrijk. Tsjechië is er ook vrij zeker van, maar het wil nog groepswinnaar worden. Het zal dus zijn huid duur verkopen. Duitsland speelt met een 4-4-2 opstelling met Podolski en Kuranyi als aanvalsduo. Bij Tsjechië staat wellicht Jan Polak van RSC Anderlecht in de basis. Tsjechië dat een 4-5-1 opstelling hanteert. Koller als diepste spits die voor doelpunten moet zorgen. Op het EK in Portugal stonden deze twee landen al een tegenover elkaar. Toen won Tsjechië met 1-2. Wie vanavond wint weten we omstreeks 22u30.
Duitsland: Hildebrand Timo, Jansen Marcell, Friedrich Arne, Mertesacker Per, Metzelder Christoph, Schweinsteiger Bastian, Frings Torsten, Trochowski Piotr, Odonkor David, Kuranyi Kevin, Podolski Lukas.
Tsjechië: Cech Petr, Kovac Radoslav, Rozehnal David, Ujfalusi Tomas, Pospech Zdenek, Galásek Tomás, Pudil Daniel, Matejovsky Marek, Sionko Libor, Plasil Jaroslav, Koller Jan.
00:00

1
Een bijna misverstand in de Tsjechische verdediging, maar Kuranyi kan net niet profiteren.
1

Goal
Doelpunt van Libor Sionko (Jan Koller)
Geen buitenspel van Jan Koller die de bal aangespeeld krijgt, deze legt terug op Sionko die mooi in doel besluit.
2
Hoekschop Duitsland, maar deze levert geen gevaar op. De Duitsers blijven wel in balbezit.
3
Trochowski met het eerste schot, maar deze vormt geen gevaar voor Cech.
4
Een vroeg en verrassend doelpunt van de Tsjechen. De Duitsers dachten Koller in buitenspelpositie te brengen, maar dat kwam hen cash te staan. Sionko kon profiteren van het mooie voorbereidende werk van Koller.
6
De Duisters proberen een antwoord te verzinnen op het vroege doelpunt.
8
Tsjechië is sterk in de beginfase op basis van de organisatie de men op poten stelt.
9
Vrije trap Duitsland met Schweinsteiger, maar Kevin Kuranyi kan geen kracht op de bal zetten en kopt naast.
10
Hoekschop Duitsland.
10
Hoekschop belandt in de handen van Peter Cech.
11
Veel slordigheden te bespeuren in het Duitse spel in de eerste 11 minuten.
16
Tsjechië speelt combinatievoetbal in de openingsfase van de wedstrijd. Men zoekt ook de opening om Koller aan te spelen. De Duitsers hebben het moeilijk om het spel naar zijn hand te zetten.
18
Overtreding Trochowski op Pospech.
19
Pudil ligt geveld.
19
Pudil loopt geen averij op en kan verder spelen.
20
Vrije trap Duitsland met Schweinsteiger. De vrije trap levert alleen een doeltrap op voor Cech.
21
Vrije trap voor Tsjechië.
22

Goal
Doelpunt van Marek Matejovsky (Onbekend Onbekend)
Matejovsky kan makkelijk de verdediging van de Duitsers uitspelen en trapt beheerst voorbij Hildebrand.
23
De beste kans van Duitsland komt van Schweinsteiger met een mooie trap vanop 20 meter, maar de bal gaat een metertje naast.
26
Het makke spel komt de Duitsers duur te staan. Na 26 minuten in de eerste helft mogen de thuisploeg een 0-2 achterstand proberen goedmaken.
28
Hildebrand moet bij de les blijven bij een afstandsschot en verwerkt in hoekschop. Deze levert geen gevaar op.
30
De enige kans van Duitsland was die van Schweinsteiger. De kansen zijn bijzonder schaars in de Alianz-Arena.
34
De eerste 30 minuten zijn voorbij en de efficiëntie van Tsjechië heeft tot nu toe de doorslag gegeven in deze eerste helft. De organisatie is strak. De thuisploeg probeert het langs de flanken, waar er veel ruimte ligt. Het makke spel van de Duitsers vertaalt zich dan ook in de schaarse kansen die er geweest zijn. Behalve een paar afstandsschoten is er nog niet veel te beleven vanuit Duits oogpunt te zien.
36
Beste kans is voor Kuranyi, maar de voorzet van Trochowski wordt nipt naast gekopt. Dit was een goede mogelijkheid om dichterbij te sluipen.
39
39
De hoekschop vormt geen gevaar. Cech kan de bal makkelijk plukken.
40
Hoge pressing vanwege de Tsjechen geven de Duitsers geen millimeter speelruimte.
43
Alweer een goede mogelijkheid voor Duitsland. Trochowski zet mooi voor. Kuranyi kopt de bal nipt naast. Hij had een goede kans om te scoren, maar laat de kans onbegrijpelijk liggen.
44
Pudil probeert een schot vanuit een scherpe positie, maar Hildebrand kent geen problemen en kan de bal plukken.

Scheidsrechter
Rust
We gaan met een 0-2 naar de koffie in de wedstrijd tussen Duitsland en Tsjechië. De bezoekers kwamen al vroeg op voorsprong via Sionko die profiteerde van het goede voorbereidende werk van Koller. Duitsland stuitte in de eerste helft op een goede organisatie van de Tsjechen en vonden geen openingen. Ook de kansen van de Duitsers waren zeer schaars. Na 22 minuten was het weer feest voor Tsjechië. Matejovsky mocht voorbij de Duitse defensie lopen en maakte daar mooi gebruik van door naast Hildebrand in doel te besluiten. Duitsland had goede kansen via Kuranyi, maar deze verkwanselde de kansen. Löw zal zijn spelers met nieuwe ideëen op het veld moeten sturen, wil met deze achterstand nog rechtzetten. Karel Brückner daarentegen kan zijn spelers feliciteren op basis van de efficiëntie en hoge pressing. Ruststand: 0-2.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.