zweZweden
spaSpanje
Datum: 07/10/2006 19:30
Competitie: Europa
Speeldag: Speeldag 3
Spanje op de dool
Tonnelier Caroline
| 0 reacties
Spanje op de dool
Foto: © SC

Het gaat van kwaad naar erger met de Spaanse nationale ploeg.  Na de afgang in Noord-Ierland ging het team van de fel belaagde Aragonés ook in Zweden onderuit.  De Scandinaviërs haalden het met 2-0.  Spanje moet zich dringend gaan herpakken, wil het nog uitzicht behouden op kwalificatie voor het volgende EK.  
 
De Spaanse bondscoach Aragonés had voor het eerst in tien jaar Raúl uit de nationale selectie gelaten.  Met Villa en Torres kon hij wel op twee spitsen in vorm rekenen.  De Zweden startten vol vertrouwen aan de partij, na de zes op zes in de eerste twee wedstrijden.  Ibrahimovic was er niet bij.  De bezoekers namen onmiddellijk de controle van de wedstrijd in handen, maar speelden te stereotiep om de Zweden echt in de problemen te brengen.  Het eerste defensieve foutje van de Spanjaarden werd wel onmiddellijk afgestraft.  Op aangeven van Allbäck zorgde Elmander voor de openingstreffer.  De bezoekers reageerden via verdediger Sergio Ramos, maar zijn poging ging naast. Aan de overkant hield Casillas Alexandersson van de 2-0.  Iets voor het halfuur miste Elmander zijn tweede van de avond.  Zijn afstandsschot strandde op de lat.  Fabregas had nog een kans op de gelijkmaker, maar de Zweedse doelman Rami Shaaban had weinig moeite met zijn schot.  
 
De tweede helft bood niet echt beterschap voor Spanje.  De Zuid-Europeanen slaagden er niet in de controle over de wedstrijd terug te winnen en de eerste grote kans was zelfs opnieuw voor de Zweden.  Allbäck kon zijn schot niet binnen het kader richten.  Aan de overkant slaagde ook de ingevallen Luis Garcia daar niet in.  Spanje kwam nu toch beter opzetten en kreeg enkele kansen op de gelijkmaker.  Xavi besloot naast en Shaaban hield een kopbal van Puyol uit zijn doel.  Het waren echter de Zweden die de netten nog eens deden trillen.  Veteraan Allbäck zorgde voor de zekerheid door op aangeven van de ingevallen Wilhelmsson de 2-0 eindstand op het bord te zetten.  Zweden behoudt zo het maximum en kan woensdag tegen IJsland wat verstevigen.  Spanje heeft vijf maanden tijd om zijn niveau op te krikken.