kazKazachstan
finFinland
Datum: 11/10/2006 12:00
Competitie: Europa
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Central Stadium Almaty
Finland klopt Kazachstan wel
Philippe Crols
| 0 reacties
Finland klopt Kazachstan wel
Foto: © SC

De Rode Duivels begonnen hun kwalificatiecampagne voor het EK 2008 in eigen huis tegen Kazachstan en we weten ondertussen allemaal hoe dat is afgelopen. Woensdag trokken de Finnen naar de ploeg van bondscoach Pijpers. Litmanen en co wisten wel te winnen. 

Finland trok met vijf punten uit drie wedstrijden naar Kazachstan. Dat had op zijn beurt al twee punten gesprokkeld uit eveneens drie wedstrijden. Een snelle goal, dat was datgene wat de Finnen maar al te graag voor mekaar wilden krijgen. Dat lukte ook min of meer. Het was opnieuw 'good old' Jari Litmanen die zijn land na een halfuur op voorsprong bracht. Hij bewees voor de zoveelste keer zijn waarde voor de Finse nationale ploeg.  Die 0-1 was de ruststand. 

Dat Kazachstan aanvallend niet de beste ploeg is weet vrijwel iedereen. Het spel maken was dan ook niet makkelijk tijdens de tweede helft. De Finnen konden rustig controleren. Iets over het uur stelde nog een ervaren man de Finse overwinning veilig. Verdediger Hyypia zorgde voor de 0-2. Meteen ook de eindstand. Door deze overwinning komt Finland voorlopig eventjes aan de leiding in groep A. Het telt nu acht punten uit vier wedstrijden. Kazachstan blijft steken op twee punten.