Competitie: Europa
Speeldag: Speeldag 4
Sükür wint van Moldavië
Dirk Pieters

Turkije haalde woensdagavond zwaar uit tegen Moldavië. In de Commerzbank Arena in Frankfurt won het met 5-0. Hakan Sükür was met vier treffers de held van de avond.

Het begin van de eerste helft ging gelijk op, tot Hakan Sükür het tijd vond om zich te tonen. Op acht minuten tijd zorgde de aanvaller voor een zuivere hattrick. Tien minuten voor rust scoorde spits van Galatasaray de eerste treffer op aangeven van Sabri Sarioglu en twee minuten later benutte hij een strafschop na een fout op Arda Turan. Op slag van rust maakte Sükür op aangeven van Gökdeniz Karadeniz zijn derde treffer.

In de tweede helft bleef de thuisploeg goed spelen en was het niet van plan om in te houden. Twintig minuten voor tijd kopte Tuncay Sanli de 4-0 binnen en drie minuten later zorgde Sükür met zijn vijftigste interlandtreffer voor de de 5-0 eindstand. [AN]