Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Koning Boudewijn Stadion
Rode Duivels spelen beschamend zwak
Dirk Pieters

De Rode Duivels verloren voor de tweede keer in eigen huis. Dit keer was Polen de betere ploeg. De Belgen kregen amper kansen en kregen een dom doelpunt tegen. De ploeg van Leo Beenhakker won verdiend met 0-1. Matusiak zorgde voor de enige treffer van de wedstrijd.

De eerste tien minuten waren een ware studieronde. De Polen hielden alles goed gesloten, maar waren toch enkele keren gevaarlijk voor doel. De Belgen liepen achter de bal, maar kwamen nooit in de buurt van het bezoekende doel. Na twintig minuten werd Daniel Van Buyten kinderlijk van de bal gezet en Matusiak schoot de bal simpel voorbij Stijn Stijnen. Vijf minuten na het doelpunt kwam Belgiƫ voor het eerst dreigen. Een zwak schot van Vermaelen was geen probleem voor de bezoekende doelman. Dat was meteen ook de enige echte kans voor de ploeg van Vandereycken. De slotfase van de eerste helft was ook volledig voor de bezoekers. Smolarek kreeg nog een uitstekende mogelijkheid, maar hij zag zijn schot net naast gaan. Ook de laatste kans van de eerste helft was voor Polen, maar Stijnen zag de bal goed komen.

In de tweede helft probeerden de Rode Duivels aanvallender te spelen met Huysegems in de plaats van Van Den Borre. Veel kansen leverde dat niet op. Het spel ging goed op en neer, maar grote kansen waren er amper. Het waren de Polen die het gevaarlijkst bleven met Matusiak. De Belgen bleven het proberen met de lange ballen, maar er kwam er geen enkele bij Emile Mpenza. Vandereycken bracht er na 63 minuten nog een aanvaller in. Pieroni kwam in de plaats van Vandenbergh, ook dat leverde niets op. De laatste kans van de wedstrijd was voor Mpenza, maar scoren zat er niet in. [AN]