cypCyprus
duiDuitsland
Datum: 15/11/2006 20:00
Competitie: Europa
Speeldag: Speeldag 5
Cyprus houdt Duitsers in bedwang
Tonnelier Caroline
| 0 reacties
Cyprus houdt Duitsers in bedwang
Foto: © SC

Cyprus is er in geslaagd Duitsland zijn eerste punten af te snoepen in de EK-kwalificatiecampagne.  Der Mannschaft kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel in Nicosia.  Ballack had de bezoekers nochtans al vroeg op voorsprong gebracht, maar Okkas zorgde voor de verdiende gelijkmaker.

Duitsland begon het best aan de partij en na een kwartier voetballen was het al raak. Ballack zorgde met een afgeweken vrije trap voor de voorsprong.  Voor de aanvoerder was het al zijn 35e doelpunt voor de nationale ploeg.  Even later had Schweinsteiger op aangeven van Odonkor een goede kans om de score te verdubbelen.  Doelman Georgallides kwam echter goed tussen.  De Cyprioten voetbalden goed mee tegen een zwak Duitsland en kwamen kort voor de pauze zelfs op gelijke hoogte.  Okkas bracht met een knappe volley de score opnieuw in evenwicht.  
 
De thuisploeg begon het best aan de tweede helft, maar Konstantinou en Okkas slaagden er niet in doelman Hildebrand echt in de problemen te brengen.  Duitsland reageerde via alweer het duo Odonkor en Schweinsteiger.  Het kanon van de middenvelder van Bayern stond echter niet goed afgesteld.  Ondanks nog een aantal kansjes voor de Duitsers bleef het 1-1.  De Cyprioten behalen zo hun vierde puntje uit evenveel wedstrijden en staan zo op gelijke hoogte van Ierland.  Duitsland deelt nu de leidersplaats met TsjechiĆ«.  Beide ploegen hebben vier punten voorsprong op Slowakije.