Stadion: Central Stadium Almaty
Kazakhstan stunt tegen Servië
Kevin Vanbuggenhout

De eerste interland van het weekend was Kazakhstan - Servië. Beide landen komen uit in de groep van België. Servië kreeg de kans om voorlopig de leiding in groep A over te nemen van Finland en zou met niets minder dan de drie punten tevreden zijn.

Kovacevic kreeg ook al snel een goede kans om Servië op voorsprong te brengen. Zhalmagambetov snelde zijn doelman ter hulp. Een reactie van Kazakhstan bleef niet uit. Stojkovic had moeite met het schot van Zhumaskaliyev. Kazakhstan speelde verdienstelijk en kon in het eerste halfuur gelijke tred houden met Servië. Maar dan staken de Serven toch een tandje bij en werd Kazakhstan naar achteren gedwongen. Zigic kon echter niet scoren en Kazakhstan haalde de rust met 0-0.

De Kazakken pakte de zaken slim aan en kwamen kort na de rust op voorsprong. Kairat Ashirbekov zette de 1-0 op het bord. Vlak na het uur kwam Kazakhstan zowaar op 2-0. Tosic gaf te makkelijk een hoekschop weg en Kazakhstan strafte dat af. Zhumaskaliyev kopte de hoekschop van Baltiev binnen. Servië scoorde vrij snel de aansluitingstreffer. De vrijstaande Zigic kopte de bal naar de grond en klopte zo de doelman van Kazakhstan. Javier Clemente gooide nog twee nieuwe krachten in de strijd. Lazovic verving Pantelic en Koroman kwam in de plaats van Ergic. Servië zette nog alles op alles en voor Kazakhstan was het alle hens aan dek. Loria redde een poging van Zigic, die zijn rebound van de lijn gehaald zag worden door Irismetov. Loria maakte een volgend schot van Zigic onschadelijk. Ook Lazovic was niet succesvol. In blessuretijd kwam Servië nog erg dicht bij de gelijkmaker. Tosic kopte een voorzet van Koroman naar Zigic en die zag zijn kopbal gepakt door Loria. Helemaal op het eind kreeg Zigic nog rood. Kazakhstan had zijn stuntzege beet.

Servië liep dus op een verrassende nederlaag in Kazakhstan. Servië verdiende minstens een punt, maar Kazakhstan hield zijn voorsprong vast en stuurde de Serven met schaamrood op de wangen weer naar huis.