Datum: 24/03/2007 20:30
Competitie: Europa
Speeldag: Speeldag 6
Ontzettend zwak Nederland gelijk

Nederland is zaterdagavond niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel tegen Roemenië. De ploeg van bondscoach Marco van Basten speelde een zwakke wedstrijd en liet zo enkele belangrijke punten liggen. In De Kuip speelde Nederland ontzettend zwak tegen een goed gegroepeerd spelend Roemenië. Het waren zelfs de bezoekers die de beste kansen kregen in de eerste helft. Centrumspits Ciprian Marica kwam in de beginfase bijna twee keer tot scoren, maar liet de kansen onbenut. Het Nederlandse elftal kon daar geen enkele kans tegenover stellen in de eerste helft.

Ook in de tweede helft kon Nederland geen enkele kans bij elkaar voetballen. Dirk Kuijt en Danny Koevermans keken van op de bank toe hoe zwak hun elftal was. Coach Van Basten had blijkbaar geen zin om de aanvallers in het veld te brengen tot groot ongenoegen van de aanwezige toeschouwers. In de slotfase was de beste kans nog voor Roemenië, maar doelman Stekelenburg hield Mutu van de winnende treffer. Komende woensdag mogen de manschappen van Van Basten op herkansing. Dan staat het uitduel tegen de Slovenen op het programma. [AN]