Competitie: Europa
Speeldag: Speeldag 6
Polen aan de leiding in groep van België
Dirk Pieters

Polen won zaterdagavond zonder al te veel problemen de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Azebeidzjan met 5-0. Door de overwinning komt de ploeg van bondscoach Leo Beenhakker aan de leiding in groep A, de poule waar ook de Rode Duivels inzitten.

Al na goed vijf minuten spelen was de wedstrijd al gespeeld. Jacek Bak zorgde al na twee minuten voor de 1-0 en amper enkele minuten later zorgde Dariusz Dudka voor de tweede treffer van de thuisploeg. De Azeri's kwamen er nauwelijks aan te pas en het was dan ook Polen dat verder op zoek ging naar doelpunten. In de 33ste minuut zorgde Wojciech Lobodzinski voor de 3-0 ruststand. Ook in de tweede helft bleef Polen heer en meester en liep de voorsprong op tot 5-0. Jacek Kryznowek en Przemysaw KaŸmierczak namen de doelpunten voor hun rekening. Door de zege pakt Polen de koppositie in Groep A. De ploeg van Beenhakker heeft uit zes wedstrijden dertien punten verzameld. Finland staat op de tweede plek met elf punten uit vijf wedstrijden en speelt komende woesndag uit tegen Azerbeidzjan. [AN]