Competitie: Europa
Speeldag: Speeldag 6
Duitsland zet stap richting groepswinst
Kevin Vanbuggenhout

TsjechiĆ« en Duitsland zijn de grote favorieten om zich te plaatsen in groep D. Ze voerden ook samen de stand aan. Het onderlinge duel kon een eerste indicatie zijn over wie straks de eerste plaats opeist.

Duitsland kreeg al een kans in de eerste minuut. Schweinsteiger kon van dichtbij schieten, maar Cech lag in de korte hoek. Duitsland toonde zich scherper voor doel en nam ook de kansen voor zijn rekening. Schweinsteiger kwam in een goede positie, maar trapte van dichtbij op Cech. TsjechiĆ« was niet bij machte zich te herstellen en Duitsland nam de wedstrijd meer en meer in handen. Schweinsteiger stak de bal naar Podolski die randje buitenspel mocht doorgaan. Cech ging echter in de weg liggen. Er volgde dan een hoekschop en die werd door Kuranyi binnengekopt. Via de verraste Cech en de paal belandde de bal in doel. Kuranyi kon zich in de slotminuut van de eerste helft nog eens doorzetten. Hij legde terug naar Podolski die op de lat knalde. Na een sterke eerste helft ging Duitsland rusten met een 0-1 voorsprong.

Tien minuten ver in de tweede helft versierde TsjechiĆ« zijn eerste open kans in deze wedstrijd. Baros kopte een goede voorzet van Jankulovski net naast. Een minuut later brak Duitsland uit. Podolski glipte door de buitenspelval en bediende Schneider, maar die kreeg de bal niet goed genoeg onder controle. Net na het uur verdubbelde Duitsland toch zijn voorsprong. Schweinsteiger verlegde het spel en speelde de bal naar Lahm. Diens voorzet werd door Kuranyi binnengekopt. In de 71ste minuut bereikte Frings Kuranyi en die dwong Cech tot een redding. Een kwartier voor affluiten claimde Duitsland een strafschop, maar de Italiaanse spelleider Rosetti liet doorspelen. Een minuut later scoorde TsjechiĆ« met een beetje geluk de aansluitingstreffer. Een schot van Polak week af op Baros en belandde zo in doel. Plots kreeg Duitsland het moeilijk en ging TsjechiĆ« nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Rosicky bereikte Baros, maar die vond Lehmann op zijn weg. Twee minuten later trapte Baros van op afstand op doel, Lehmann had een puike redding in huis. De Tsjechen scoorden niet meer en dus boekte Duitsland een belangrijke driepunter.

Duitsland won de topmatch bij Tsjechiƫ met 1-2 en rondde zo de op papier moeilijkste wedstrijd uit de kwalificaties succesvol af. Deze zege kan al een belangrijke stap richting groepswinst betekenen. Duitsland staat nu alleen aan de leiding met 13 punten. Tsjechiƫ blijft staan op tien punten en deelt de tweede plek nu met Ierland, dat wel een match meer heeft gespeeld.