Competitie: Europa
Speeldag: Speeldag 7
Healy bezorgt Zweden kater
viki meeuwis

Zweden had een comfortabele uitgangspositie voor aanvang van deze wedstrijd. Ze stonden met 12 punten aan de leiding. Zlatan Ibrahimovic maakte vanavond zijn comeback bij de nationale elf
Lagerbäck koos voor een middenveld met Anders Svensson, die de voorkeur kreeg op Kim Källström. Svensson kreeg Alexandersson naast zich, ten koste van Christian Wilhelmsson. Een goede keuze, want in de 28e minuut ging Zweden aan de leiding toen Svensson en Alexandersson samen Elmander vrijspeelden, die de bal in doel wist te werken. Maar vanaf dan nam Healy het heft in handen. In de 32e minuut lepelde hij de bal met een lob de bal in doel. De Zweedse achterhoede ging hierbij niet vrijuit: Petter Hansson en Olof Mellberg gingen al te enthousiast voor dezelfde bal en kwamen zo nogal onzacht in aanraking met elkaar. Healy maakte van de verwarring gebruik om te scoren.

Na de rust haalde Lagerbäck Svensson naar de kant en bracht Källström in.  Zweden begon het best aan de tweede helft maar teveel individuele foutjes gaven Noord-Ierland kans om beter in de wedstrijd te komen. In de 59e minuut kwam Damien Johnsen vanop rechts opzetten, en de Noord-Ier wist Edman en Andersson te verschalken. De bal kwam bij Healy terecht. Mikael Nilsson kwam te laat en kon niet meer verhinderen dat Healy de bal in de linkerhoek kon plaatsen. Noord-Ierland aan de leiding met 2-1, en de situatie zag er opeens heel wat minder rooskleurig uit voor de Zweden. Op dit punt werd de meer offensief ingestelde Wilhelmsson ingebracht. In de 68e minuut kreeg Zweden een kans op de gelijkmaker toen Fredrik Ljungberg Elmander vrijspeelde, maar keeper Taylor kon nog net bij de bal om een doelpunt te voorkomen.

Zweden liet al bij al een zwakke indruk na en staat nu op twaalf punten, één minder dan Noord-Ierland maar wel met een wedstrijd minder gespeeld. Er wachten de Noord-Europeanen nog twee moeilijke uitwedstrijden tijdens de kwalificatie, in Denemarken en Spanje. Wedstrijden die mogelijk over een eventuele kwalificatie zullen beslissen.