Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Stade de France
Frankrijk wint belangrijk treffen
Ruben Claesen

Frankrijk heeft zaterdagavond de topper tegen Oekraïne met 2-0 gewonnen dankzij goals van Franck Ribéry en Nicolas Anelka. Frankrijk komt zo op kop van Groep B met 15 punten, twee meer dan Italië (13) en drie meer dan Oekraïne en Schotland (12).

Een makkelijke zege voor Les Bleus was het alleszins niet. Oekraïne trad aan met een stevige formatie en een sterk defensief blok, het was aan de thuisploeg om er een gaatje in te vinden. In de eerste helft leek dat aanvankelijk helemaal niet te lukken, maar naar het einde toe kwam er toch enige druk van de thuisploeg. Via Clerc kwam de bal bij Malouda, Shovkovsky moest met de vingertoppen redding brengen. Frankrijk moest voor een doelpunt dan maar wachten op de tweede helft, aan de rust was het nog 0-0.

En in die tweede helft kwam Frankrijk duidelijk snediger uit de kleedkamer. Het dwong een resem kansen af, maar de schoten van Nasri (naast) en Anelka (paal) gingen er niet in. Totdat Makelele iets voor het uur Ribéry in de ruime stuurde. De middenvelder van Marseille ging op snelheid voorbij Shovkovsky en moest de 1-0 maar binnenleggen, een dik verdiende voorsprong voor de Fransen. Oekraïne leek niet bij machte om iets terug te doen, twintig minuten voor tijd liep Frankrijk uit. Dit keer was het Malouda die Anelka lanceerde, die de bal fraai over een verdediger heen trok om het leer vervolgens met links keihard in doel te knallen. 2-0, de verdiende zege was binnen voor het thuisland, dat woensdag opnieuw zal aantreden in Auxerre. Dan ontvangt het Georgië.