Speeldag: Vriendschappelijk
Stadion: Allianz Arena
Duitsland zet Zweden simpel opzij
Kristof Blomme

Duitsland heeft de eerste wedstrijd na het WK winnend afgesloten. De Duitsers klopten, in Gelsenkirchen, Zweden gemakkelijk met 3-0.

Duitsland begon heel sterk aan deze oefenpartij. Na amper tien minuten stond Zweden al twee doelpunten in het krijt. Na vier minuten legde Borowski de bal af tot bij Schneider die simpel scoorde. Vier minuten later verdubbelde Klose de voorsprong al na een knappe solo. Vlak voor de pauze zorgde Klose met zijn tweede van de avond voor een 3-0 ruststand.

In de tweede helft kwam Neuville Klose vervangen. Het eerste gevaar kwam er pas na twintig minuten. Borowski haalde van ver uit, maar Shabaan pareerde. Nadien verwaterde het spel helemaal. Zweden kon geen vuist maken, terwijl de Duitsers er geen zin meer in hadden. Enkel Asamoah kon nog even dreigen, maar de 3-0 bleef op het bord.