Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse wint met z'n tienen
Tamara Vereecken

Lierse viel met tien tegen de Carolo's maar bleef knokken. Het hield uiteindelijk de drie punten thuis tegen Charleroi na een wedstrijd waarin alles te beleven viel na de rust.

Stanley Menzo liet Frans en Lambot op de bank, ten voordele van Swinkels en Ghaly. Bij Charleroi was Pollet geschorst wegens vijf gele kaarten. Coach Felice Mazzu posteerde Rossini als vervanger in de spits.

Voor Lierse waren de drie punten meer dan welkom om toch wat meer afstand te kunnen nemen van de gevarenzone na een nul op negen. En dat bleek ook in de aanvangsfase want de thuisploeg zette meteen de aanval in. Vercauteren draaide zich knap vrij in de zestien en speelde Losada aan, die koos goed voor de verste hoek maar zijn schot ging rakelings naast.

Aan de overkant was het even later Rossini die probeerde Goris te verschalken maar de Lierse doelman liet zich niet verrassen en haalde de bal uit de hoek. Lierse rekende bij corners en vrijschoppen vooral op Swinkels om in te koppen maar ondanks een drietal kansjes slaagde hij er niet in z’n ploeg op voorsprong te brengen.

Na een leuk begin verdween het tempo dan wat uit de wedstrijd. Geen van beide ploegen kon echt voor gevaar zorgen in de zone van de waarheid en kwam dan ook niet tot scoren. Het werd nog maar eens duidelijk waar het schoentje knelt voor Lierse, al kon ook Charleroi niet dreigen. Het was voor iedereen wachten op een doelpunt na de rust.

Tweede helft

En zo geschiedde gelukkig ook… Na amper drie minuten was het al bingo toen Rossini deed wat van hem verwacht werd. Hij opende de score door een voorzet van Ederson onhoudbaar voorbij doelman Goris te koppen.

Lang konden de bezoekers echter niet genieten van hun voorsprong, want even later kwam Lierse al met een gelukje langszij. Door de bijzonder heftige regen in Lier lag het veld er na de koffie spekglad bij. Dat ondervond ook Martos: hij schoof zeer ongelukkig weg in de eigen zestien, Menga aarzelde niet en kon de gelijkmaker ongehinderd voorbij Mandanda trappen.

Aan de overkant zag Milicevic Goris een reuzenkans blokken, de rebound ging erg nipt naast.
Aan de overzijde schilderde Traore een perfecte voorzet op het hoofd van Vercauteren, maar die kopte centimeters naast.

Stanley Menzo rook z’n kans op de overwinning en bracht met Tony Watt extra aanvallende kracht in. De ambitie van de Lierse trainer lag echter al snel aan diggelen, heel snel zelfs. Tony Watt liet zich namelijk opmerken door wat zowat de kortste invalbeurt ooit moet zijn geweest, 30 seconden om exact te zijn! Hij beging een overtreding op Ederson waarvoor Virant direct rood trok…

Gelukkig voor Lierse, en voor Watt, viel het verhoopte doelpunt dan toch nog. Na een fout op Lambot ging Farag achter de bal voor de vrijschop en hij krulde ‘m heerlijk in de rechter bovenhoek!

Deze 2-1 was meteen ook de eindstand. Een resultaat waarmee Lierse even weer naar boven kan kijken en afstand nemen van de gevarenzone.