Reactie "Deze mentaliteit vasthouden"

Tamara Vereecken
| 3 reacties
"Deze mentaliteit vasthouden"
Foto: © SC

Arjan Swinkels stond na z'n schorsing opnieuw in de basis bij Lierse afgelopen zaterdag en was uiteraard opgelucht met de drie punten. "Een belangrijke stap voor de rest van het seizoen, " vindt de Nederlander.

Na twee grote kansen voor Lierse in het begin van de wedstrijd viel het wat stil zaterdagavond op het Lisp en toen Rossini er meteen na rust 0-1 van maakte, leek het moeilijk te gaan worden voor de Pallieters. “Maar net op dat moment toonden we heel veel veerkracht,"zegt Arjan Swinkels. "Ok, de gelijkmaker kwam er met een gelukje maar dat heb je soms ook nodig in voetbal. En gek genoeg leek het alsof die rode kaart even later ons nog extra op scherp heeft gezet. Als ik dan zag welke strijdlust we aan de dag legden eens we op voorsprong kwamen, die mentaliteit moeten we blijven vasthouden!”

Doelpuntenprobleem

Vechtlust, dat zeker – doelkansen daarentegen leken opnieuw een probleem zaterdagavond. “Dat is ook zo. Onze laatste pass is vaak echt niet goed. We moeten er serieus aan werken om onze eigen kansen nog nadrukkelijker af te dwingen.”

En daarvoor rekent Stanley Menzo ook op Swinkels zelf. “Ik ben geen top aanvallende kopper, maar ik kan goed inlopen op corners en vrijschoppen. Daar word ik dan ook uitgespeeld,” aldus de verdediger. “Maar da’s wel leuk, het is mijn enige kans op een goaltje. Dus als ik er zo eentje kan meepikken, zou dat wel lekker zijn (lacht).”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties