cerCercle Brugge
berBergen
Tim Smolders (pen) 23'
2-0
2-1
Datum: 14/12/2013 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Jan Breydel
Cercle wint wedstrijd met twee gezichten
Tamara Vereecken
| 0 reacties
Cercle wint wedstrijd met twee gezichten
Foto: © SC

Cercle pakte vanavond z'n eerste punten in de terugronde, het klaarde de klus tegen rode lantaarn Bergen al in de eerste helft. Na de rust was Bergen veruit de beste ploeg maar het kon z'n kansen niet verzilveren. De wederopstanding die in de maak leek, werd dus vanavond gestopt in Brugge.

Tamara Vereecken in Brugge

Cercle Brugge wilde deze wedstrijd heel graag winnen na de tot hiertoe nul op negen in de terugronde en maakte die ambitie ook op het veld van meet af aan duidelijk. Het was dan ook niet lang wachten op de openingstreffer.

Na een mooie combinatie met Smolders gooide Cornelis de bal voor doel, D’Haene kon aan de verste paal ongehinderd in doel werken. 1-0 na amper vijf minuten wedstrijd.

De bezoekers moesten reageren maar slaagden er niet in goede aanvallende combinaties op de mat te brengen, de weinige dreiging kwam er dan ook op vrije trap. Zowel Matthys als Monteyne zagen hun pogingen echter naast of over waaien.

Cercle via strafschop comfortabel op voorsprong

De thuisploeg had de match in handen en kon halfweg de eerste helft z’n voorsprong al verdubbelen. Le Postollec liep D’Haene aan in de zestien en ref Nzolo aarzelde niet om de bal op de stip te leggen. Het was Tim Smolders die de elfmeter omzette.

Ook na de 2-0 bleef het spelbeeld hetzelfde, Cercle domineerde en liet de bezoekers niet veel ruimte. Bergen probeerde wel te dreigen, maar kwam er niet echt uit. Enkel Mununga had nog een goed schot in de benen maar Delle pakte in twee keer.

Heel ander beeld na de rust

Bergen kwam een stuk beter uit de kleedkamer en zorgde vanaf de eerste seconde voor gevaar. Tim Matthys had de aansluitingstreffer aan de voet maar Wils voorkwam erg nipt de goal.

Vooral het duo Mununga en de ingevallen Arbeitman bezorgden de groen-zwarte verdediging bange momenten. Tot scoren kwamen ze echter niet.

Cercle kon op geen enkel moment voor gevaar zorgen in de tweede helft en werd helemaal achteruit geduwd op de eigen helft. Bergen deed er alles aan om een punt mee te pakken uit Brugge maar het slaagde er niet in z’n talrijke kansen af te maken.

Le Postollec en Soumah zagen hun afstandsschoten nog centimeters naast gaan. Net voor affluiten maakte Mununga wel nog de eerredder maar de 2-1 kwam veel te laat.

Bergen was nergens voor de rust maar had op basis van de tweede helft meer verdiend. De Draken lieten de vele kansen die ze kregen echter onbenut en moesten dus met lege handen naar huis. Bergen ziet z'n kleine wederopstanding dus al snel weer een halt toegeroepen en blijft  afgetekend laatste in de rangschikking.

Opstellingen

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
Delle Joris 90' 6
Cornelis Hans A   90' 6.8
Van Eenoo Lukas 71' 5.8
Van Acker Thibaut   90' 7.3
Buysse Bart 82' 5.3
Van Roose Karel   90' 6.5
Smolders Tim 90' 7.5
D'Haene Kristof 90' 7
Uchebo Michael 90' 6.5
Kabananga Junior 75' 5
Wils Stef 90' 6
  Bank G Beoordeel
Etock Gaël Junior 19' 6
Monachello Gaetano 15' 6.5
Buyl Stephen 8'  
Boi Frederik -  
Staelens Alessio -  
Coppens Jo -  
Deconinck Jilke -  

Bergen Bergen

  Speler G Beoordeel
Saussez Adrien 90' 5
Shpungin Yuval 57' 5
Van Gijseghem Daan   90' 5
Lorenzi Grégory 90' 5
Monteyne Pieterjan 90' 5
Ntambwe Brice 45' 5
Matthys Tim 90' 6
Diandy Cristophe 90' 5
Le Postollec Flavien 86' 5
Mununga Joachim 90' 3
Soumah Richard 90' 5
  Bank G Beoordeel
Arbeitman Shlomi 45' 5
Timmermans Nicolas 33' 5
Jarju Mustapha 4'  
Chatelle Thomas -  
Werner Olivier -  
Dussenne Noë -  
Nyoni Vuza Prince -  
Herbeleef Cercle Brugge - Bergen

Vooraf