kvkKV Kortrijk
gnkKRC Genk
Stijn De Smet (pen) 14'
2-0
2-1
47' Julien Gorius (pen)
Datum: 14/03/2014 01:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Guldensporenstadion
Genk met dichtgeknepen billen naar play-off 1
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Genk met dichtgeknepen billen naar play-off 1
Foto: © Photonews

Racing Genk mag zich dan toch opmaken voor play-off 1. De Limburgers bogen op het veld van Kortrijk een 2-0 achterstand om in een 2-2 gelijkspel. De zesde plaats is een feit, maar het heeft bloed, zweet en tranen gekost.

Robby Morren in Kortrijk

Voor de wedstrijd die absoluut gewonnen moest worden, hield Emilio Ferrera recordaankoop Mboyo op de bank. De Ceulaer vormde samen met Vossen het spitsenduo. Thomas Buffel nam zijn plaats weer in, Kumordzi verving de geschorste Simaeys centraal achterin en Hyland begon op het middenveld. Vanhaezebrouck behield het vertrouwen in de elf die vorig weekend Oostende op een 0-0 hielden.

Rampscenario voor KRC Genk

Racing Genk begon sterk aan de wedstrijd en voetbalde via Buffel, De Ceulaer en Camus enkele mogelijkheden bij elkaar. Darren Keet stond pal. Dat kon niet gezegd worden van Kristof Van Hout. Die liet zich al voor de tiende minuut veel te makkelijk. Coulibaly kopte een voorzet tegen Kumordzi, de bal kwam voor de voeten van Pavlovic die heel zwal op doel kon trappen, maar het volstond om een verbouwereerde Van Hout te verschalken.

Nog voor het kwartier was play-off 1 plots heel veraf voor de blauwhemden. Coulibaly vergat een 100% kans in doel te leggen, maar tot ieders grote verbazing wees ref Van De Velde naar de stip voor een duwfout op Santini. Stijn De Smet vloerde Van Hout een tweede keer. (2-0) De Genkse nooddefensie stond met knikkende knieën te voetballen en bijna elke aanval van Kortrijk betekende gevaar.

Vossen out

Op het halfuur kwam er nog een extra mentale opdoffer bij voor Racing Genk: Jelle Vossen moest naar de kant, Mboyo kreeg een uitgelezen kans om zich in de harten van de fans te voetballen. Voor Kortrijk hoefde het bij een mooie 2-0 voorsprong niet meer en Genk was niet bij machte om de troepen van Vanhaezebrouck voor de pauze nog in verlegenheid te brengen.

Genk knokt zich op gelijke hoogte

De Genkse hoop flakkerde al snel na de pauze op. Thomas Buffel ging voelde contact met Martin en ging gewillig neer in zestien. Ook nu legde Van De Velde de bal op de stip. Net als vorige week nam Gorius zijn verantwoordelijkheid. Keet  koos de goede kant, maar de bal ging perfect in de hoek. (2-1)

Er volgde een moeilijk kwartier voor Genk, maar dan voerde Ferrera een wissel door die snel zou renderen. Cissé, pas twee minuten op het veld voor De Ceulaer, kopte een hoekschop over Keet tegen de touwen. (2-2) De blauwhemden tankten vertrouwen en Buffel was twee keer heel dicht bij de 3-2. Eerst stuitte hij van dichtbij op Keet wat later trof hij de paal.

De wedstrijd kabbelde verder naar het einde en toen Zulte Waregem op voorsprong kwam tegen AA Gent, ging ook Genk wat meer met de rem op spelen om zo een tegentreffer te vermijden. De 2-2 stond na 90 minuten op het scorebord. Genk speelt play-off 1, maar Emilio Ferrera heeft nog heel veel werk.

Opstellingen

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Keet Darren 90' -
Capon Brecht 90' -
Chanot Maxime 90' -
Martin Baptiste 90' -
Oussalah Mustapha 90' -
De Mets Gertjan 90' -
Pavlovic Nebojsa 90' -
Matton Thomas 90' -
De Smet Stijn 83' -
Santini Ivan 79' -
Coulibaly Elimane 77' -
  Bank G Beoordeel
Chevalier Teddy 13' -
Tomasevic Zarko 11' -
Heylen Michaël 7'  
Ragolle Dylan -  
Klaasen Robert -  
Clepkens Michael -  
Petrovic Branimir -  
Ulens Baptiste -  

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Van Hout Kristof 90' -
Anele Ngongca 90' -
Koulibaly Kalidou   90' -
Hyland Khaleem 90' -
Hamalainen Brian A 90' -
Camus Fabien 75' -
Gorius Julien 90' -
Kumordzi Bernard Yao   90' -
Buffel Thomas 90' -
Vossen Jelle 31' -
De Ceulaer Benjamin   60' -
  Bank G Beoordeel
Mboyo Ilombé 59' -
Cissé Sekou 30' -
Gerkens Pieter 15' -
Schrijvers Siebe -  
Ayub Timbe Masika -  
Tshimanga Derrick -  
Jackers Nordin -  
Herbeleef KV Kortrijk - KRC Genk

Vooraf