Reactie Buffel hoopvol: "Veel mogelijk als je goed start in PO 1"

Robby Morren
Robby Morren
| 2 reacties
Buffel hoopvol: "Veel mogelijk als je goed start in PO 1"
Foto: © Photonews

Racing Genk pakte, onder leiding van een sterke Thomas Buffel, het laatste ticket voor play-off 1. De flankspeler merkt, net als zijn ploegmaats, beterschap. Buffel weet dat het in de play-offs nog kan spoken.

Door Robby Morren

Het zag er na een kwartier bijzonder belabberd uit voor Genk dat toen al 2-0 in het krijt stond tegen Kortrijk. "Onze eerste helft was niet zo slecht maar door een individuele fout pakten we al snel een tegengoal en zelf waren we niet efficiënt genoeg. Tijdens de rust heb ik erop gehamerd dat er ook veel goede dingen waren  in de eerste helft. Ik heb tegen de jongens gezegd om al vroeger uit de kleedkamer het veld op te gaan. Het was een goed signaal om te tonen dat we druk wilden zetten."

"Die strafschop viel al snel in de tweede helft en dat was het ideale moment om het vuur weer in de ploeg te krijgen. Met nog een kwartier te gaan hoorden we dat Gent op achterstand was gekomen en dus hebben we de partij rustig gecontroleerd."

"Lang geleden dat we van zo'n achterstand terug konden komen. Daar moeten we ons aan optrekken."

Buffel speelde een sterke partij en nam de ploeg op sleeptouw. "Ik probeer mijn steentje bij te dragen en het doet deugd als je de ploeg kan helpen." Vooral de manier waarop Genk na de dubbele achterstand reageerde, stemt de middenvelder hoopvol. "Het was lang geleden dat we van zo'n achterstand konden terugkeren en op het einde hadden we misschien nog kunnen winnen. We moeten ons daar echt aan optrekken."

"Op Kortrijk moesten we met het mes op de keel spelen en dan werden er foutjes gemaakt, misschien ook door de stress. Toch konden we de wedstrijd nog naar onze hand zetten. Ik denk dat we terecht naar play-off 1 gaan."

"Als je goed start in de play-offs kan je nog ver geraken"

Nu play-off 1 binnen is, valt er een grote druk weg. Volgens de aanvoerder zal Genk klaar zijn om de strijd aan te gaan met de kleppers in de play-offs. "We hebben nu twee weken om de richtlijnen van de coach onder de knie te krijgen en dan fris en scherp aan play-off 1 te beginnen."

"We moeten proberen de eerste match in PO 1 te winnen. Als je goed start, kan je nog ver geraken. Vorig seizoen gingen we die eerste wedstrijd op Anderlecht winnen en dan lag de competitie weer wat meer open."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties