Reactie Anele: "Ik zie ons mooie dingen doen in PO 1"

Robby Morren
Robby Morren
| 13 reacties
Anele: "Ik zie ons mooie dingen doen in PO 1"
Foto: © Photonews

Anele was zichtbaar gelukkig nadat Genk het play-off 1-ticket op zak had. Net als zijn ploegmaats is de verdediger ervan overtuigd dat Racing Genk klaar zal zijn om mooie dingen te tonen in de toppers.

Door Robby Morren

"Dit is een  grote opluchting. Ik moet mijn ploegmaats feliciteren want we hebben mentale weerbaarheid getoond in de tweede helft. In die tweede helft hebben we onze kwaliteiten getoond. Tijdens de rust hebben we elkaar opgepept, we wilden absoluut die achterstand ophalen. Toen we uit de kleedkamer kwamen, hebben we naar elkaar geroepen en dat moeten we meer doen. We zijn blij dat we uiteindelijk nog op 2-2 kwamen."

Het wedstrijdbegin tekende zich echter af als een rampscenario voor Genk. Na een blunder van Van Hout en een licht toegekende strafschop stond het 2-0 in het krijt. Anele neemt zijn doelman niets kwalijk.

"We maakten domme fouten in het begin van de wedstrijd, maar we mogen dat niemand kwalijk nemen. Vooral Kumordzi niet want hij is geen centrale verdediger. We zijn mensen en soms maken we fouten. Kristof kon de bal bij die eerste goal niet houden, dat was een fout maar dat kan iedereen gebeuren."

De Zuid-Afrikaan ging na de eerste helft verhaal halen bij ref Van De Velde die zijn fout toegaf. "Ook de scheidsrechter maakte een fout. Ik ging na de eerste helft naar hem om te vragen waarom hij strafschop had gefloten, wie die speler had geduwd. Hij zei dat hij maar een mens is en ook fouten maakt. Ik antwoordde dat die fout ons wel eens heel erg duur zou kunnen komen te staan."

Het maakte de opluchting alleen nog maar groter na het laatste fluitsignaal. Genk kroop maandenlang door een diep dal, maar volgens Anele zullen de Limburgers er staan over twee weken.

"Het was een alles-of-niets wedstrijd voor ons, de match van ons leven. Een team als Genk moet altijd play-off 1 spelen en daar wilden we absoluut voor zorgen. Ik geloof dat we een goede beurt zullen maken in play-off 1 en dat we nog Europees voetbal kunnen halen."

"Die twee weken zonder competitie zullen ons goed doen. We beginnen de zaken van de nieuwe coach op te pikken en nu hebben we tijd om met de coach verder te werken aan onze werkpunten. We verliezen de bal nog te makkelijk op het middenveld, als we zorgen dat dit uit ons spel gaat, dan zie ik ons nog mooie dingen doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties