Datum: 30/01/2016 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Het Kuipje
Essevee blijft op play-off 1 koers, met dank aan zijn verdedigers
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Westerlo
| 0 reacties

Abdou Diallo en Henrik Dalsgaard zorgen voor de drie punten van Zulte Waregem bij Westerlo

Essevee blijft op play-off 1 koers, met dank aan zijn verdedigers
Foto: © photonews

Zulte Waregem blijft ook na speeldag 24 in de top-6. Het won met 1-2 bij Westerlo en mag daar zijn scorende verdedigers voor danken. Na een matige eerste helft toonde het in de tweede 45 minuten eindelijk opnieuw tekenen van beterschap.

Westerlo zat met een 6 op 6 in een goede drive, Peeters kon dus zonder problemen dezelfde elf van de voorbije week tussen de lijnen brengen, terwijl Francky Dury moest puzzelen. Bossut had last van de rug, en dus kwam Steppe onder de lat plaatsnemen. Ook een niet 100% fitte Kaya zat op de bank ten gunste van Cordaro, Verboom en Essikal vervingen Godeau en Poletanovic.

"Time to wake up" was de duidelijke boodschap van de meegereisde fans van Zulte Waregem, maar wat ze hun team in de eerste 45 minuten op de mat zagen leggen leek niet meteen op een wakkergeschoten ploeg. Integendeel: het was Westerlo dat de beste kansen kreeg. 

Nog niet zo wakker ...

Steppe moest in de beginfase een paar keer goed in de voeten duiken van Cools en co, tegen een uithaal van Apau - na een heerlijke een-twee en dito hakje met De Ceulaer - moest ook hij zich gewonnen geven. Behoudens een schotje van Leye en een overgemikte trap van Lepoint na had Essevee daar niets tegenover gezet.

Verdedigers Essevee maken opnieuw het verschil

Na de koffie kregen we een heel ander beeld. Er zat van beide teams veel meer tempo in de match, vooral de bezoekers gingen dominanter voetballen. En dat leverde meteen ook kansen op: Thiam kwam een teentje tekort om een kopbal van Leye tegen de touwen te werken.

Uitstel van executie voor de troepen van Bob Peeters, want vijf minuten later hing de bal wel in doel. Een vrije trap van Verboom werd door Diallo overhoeks binnengekopt. De linksvoetige centrale verdediger maakte zo zijn tweede goal in evenveel weken: de eerste doelpunten in de profcarrière van de huurling van Monaco, straf.

Route naar play-off 1 opnieuw opengelegd

Kan ik ook, dacht Dalsgaard.  Ook de nieuwbakken rechtsachter van Essevee had vorige week al een doelpuntje geprikt, deze keer deed hij het met een lage schuiver met zijn linkervoet. Duidelijk van verschillende markten thuis, die kwieke Deen. Thiam kon nog enkele keren op wandel op weg naar de 1-3, maar miste. Aan de overkant waren er ook nog wat hete standjes, maar de drie punten gingen mee naar de Gaverbeek. 

Standard won, Racing Genk stond snel op voorsprong tegen Kortrijk en dus wist Essevee dat het moest winnen om op koers te blijven in de top-6 die recht geeft op play-off 1. Dat deed het uiteindelijk ook, deels op mérite, maar ook met het nodige bloed, zweet en tranen. En een beetje bibbergeld.

Opstellingen

Westerlo Westerlo

  Speler G Beoordeel
Vanlangendonck Koen 90' 5
Apau Mitch 90' 6
Daems Filip 90' 5
Schuermans Kenneth 90' 5
Mustoe Jordan   90' 4
Hyland Khaleem 85' 5
Cools Jens 90' 6
Henkens Robin 90' 5
De Ceulaer Benjamin A 90' 6
Molenberghs Jarno 62' 4
Gounongbe Frédéric   90' 6
  Bank G Beoordeel
Vercauteren Julien 28' 5
Visnakovs Eduards 5'  
Verschueren Arno -  
Matthys Hervé -  
Van Hout Kristof -  
Koffi Jean Romaric -  
Aoulad Mohammed -  

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
Steppe Kenny 90' 7
Dalsgaard Henrik 90' 8
Sami Joël 90' 5
Diallo Abdou 90' 7
Verboom Bryan A 90' 5
Lepoint Christophe 90' 6
Essikal Karim 90' 7
De Ridder Steve A 90' 6
Thiam Mame Baba 90' 6
Leye Mbaye 90' 5
Cordaro Alessandro 87' 7
  Bank G Beoordeel
Kaya Onur 3'  
Benteke Jonathan -  
Brebels Sebastiaan -  
Buyl Stephen -  
Poletanović Marko -  
Godeau Bruno -  
Bostyn Louis -  
Herbeleef Westerlo - Zulte Waregem

Vooraf