Datum: 10/05/2015 14:30
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Lotto Park
Dit wordt de cruciale match in play-off 1: hoogspanning in het Constant Vanden Stock-stadion
Dit wordt de cruciale match in play-off 1: hoogspanning in het Constant Vanden Stock-stadion
Foto: © Photonews

Gaat Anderlecht zich weer volop moeien in het titeldebat of neemt Club de leiding weer over en geeft het Anderlecht de vijfde tik van het seizoen? Vragen die vandaag allemaal beantwoord worden. Maar dat het een cruciaal duel wordt, mag duidelijk zijn.

Dat Anderlecht op revanche uit is, mag het understatement van het jaar genoemd worden. In vier confrontaties verloren ze twee keer en speelden ze twee keer gelijk. Harde noten om te kraken als je in drie van die confrontaties de winst binnen handbereik had.

Dat paars-wit zich niet wil laten verrassen op stilstaande fases, mag duidelijk zijn. Het is de rode draad door het seizoen geweest en Hasi heeft er deze week nog extra op getraind. Op de linkerflank zit hij wel met problemen door de schorsing van N'Sakala. 

Acheampong wordt waarschijnlijk een rijtje achteruit getrokken, of is het toch Deschacht die naar links verhuist? Daarnaast is het uitkijken naar wat Dennis Praet gaat brengen. Binnen de club zijn ze er immers van overtuigd dat hij gaat ontploffen. 

Hoe fit is Vazquez?

Dat Anderlecht zich optrekt aan de laatste wedstrijd in Jan Breydel deed Michel Preud'homme eens glimlachen. "Het is tof dat ze een boost krijgen van een nederlaag", aldus MPH. "Vooral Anderlecht moet winnen. Voor ons is de wedstrijd van zondag sowieso niet beslissend. Het gaat voor ons om een goede of minder goede positie."

Bij Club wordt het vooral afwachten hoe fit Victor Vazquez is. De Spanjaard is beslissend voor het spel van blauw-zwart, maar sukkelt al de hele tijd met de naweeën van zijn blessure.

Anderlecht straks weer titelkandidaat nummer 1?

Dan levert een gokje van 60 euro bij UNIBET 123 euro op. Denk je dat Club Brugge voor de derde keer dit seizoen kan winnen? Dan mag je 264 euro bijschrijven op je bankrekening. Bovendien helpt Voetbalkrant.com je graag op weg. Stel via DEZE LINK je gratis wedtegoed (60 euro) veilig.

Meer nieuws