Dreigt derde klasse voor Heusden-Zolder?

Dreigt derde klasse voor Heusden-Zolder?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Racing Genk-directeur Paul Heylen heeft laten weten dat Heusden-Zolder bij een degradatie volgend seizoen niet meer in het Fenix Stadion mag voetballen.

Deze uitspraak maakt van het duel KHZ-Charleroi komende zondag wel een erg kapitale ontmoeting. De thuisbasis aan de Noordberm in Heusden is immers ook niet in orde voor de tweede klasse. Indien Heusden-Zolder bij degradatie geen oplossing vindt, dient het noodgedwongen terug naar de derde klasse te degraderen. Voorlopig weten de West-Limburgers niet waarheen. Heylen: 'Heusden speelt voor gemiddeld bijna 5.000 fans in het Fenix Stadion, maar bij een degradatie zal dat dalen tot 2.000, spijtig genoeg te weinig. Het is niet rendabel genoeg. Indien er geen degradatie volgt, kan Heusden gewoon in Genk blijven. Wij duimen voor hen.'

Heusden-Zolder tekende een contract voor twee seizoenen met RC Genk om in het Fenix Stadion te mogen aantreden, met een clausule bij degradatie. Indien Heusden volgend seizoen terug naar derde klasse moet, verwacht men ook dat de samenwerking tussen beide clubs voorbij is. Het bestuur van KHZ kijkt alvast uit naar een alternatief, dat mogelijk in Beringen te vinden is. Bij een degradatie kan KHZ dan in de tweede klasse aantreden. Mogelijk komt de sportieve samenwerking dan niet in het gedrang. Heusden-Zolder en RC Genk zullen na het duel KHZ-Charleroi rond de tafel zitten. Die wedstrijd zal immers meer duidelijk scheppen over de degradatiestrijd van Heusden-Zolder.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties