Voorbeschouwing Azië: 2de speeldag

Voorbeschouwing Azië: 2de speeldag
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Woensdag staat de tweede speeldag in alle Aziatische voorrondegroepen op het programma. Qatar is er niet in geslaagd om Aïlton, Dédé en Leandro los te weken en tot Qatari te naturaliseren. Dat betekent dat Iran favoriet blijft om door te stoten in groep 1. Een overzichtje.

Qatar verloor z'n eerste duel uit bij Iran met 3-1 en moet nu op bezoek bij Jordanië. De Jordanen zullen zeker een taaie klant zijn, want ook zij blijven een outsider om de groep te winnen. Ze wonnen in hun eerste duel immers eenvoudig met 5-0 van Laos, het zwakke broertje. Iran gaat op bezoek bij Laos, dat de score zoveel mogelijk hoopt te beperken. Iran kan dus een goede zaak doen, indien Qatar in staat is Jordanië puntjes af te snoepen.

In groep twee hebben de favorieten een relatief makkelijke klus. Vooral Oezbekistan zou geen problemen mogen kennen met Taiwan, dat z'n eerste duel met 8-0 van Palestina verloor. Irak gaat op bezoek bij Palestina, het duel wordt in Qatar afgewerkt. Normaal gezien zijn de Iraki's een maatje te groot voor de Palestijnen. Irak haalde op de eerste speeldag een belangrijk punt bij Oezbekistan: 1-1.

Groep drie is een evenwichtige groep, met Japan als topfavoriet. Toch bleek op de eerste speeldag dat Japan niet over de concurrentie zal heenlopen. Het won pas in de 93ste minuut in eigen huis van Oman. Japan trekt nu naar Singapore. Dat verloor z'n openingsduel bij India met 1-0. De Indiërs worden als voornaamste concurrent van de Japanners aanzien. India trekt op z'n beurt naar Oman, een zware klus.

In groep vier staat een geladen derby op het programma. Hong Kong ontmoet China in Hong Kong City. Op de eerste speeldag won Hong Kong knap met 1-3 bij Maleisië. China toonde zich in eigen huis met 1-0 te sterk voor Koeweit. Dat maakt van deze wedstrijd niet alleen een derby, maar ook onverwachts een heuze topper. Koeweit kan profiteren als het in eigen huis Maleisië kan afhouden.

In groep 5 krijgen de favorieten een uitwedstrijd voorgeschoteld. De Verenigde Arabische Emiraten trekken naar Noord-Korea. Thailand gaat op bezoek bij Yemen. De VAE wonnen op de eerste speeldag de topper tegen Thailand met 1-0. Noord-Korea en Yemen deelden de punten: 1-1.

Groep 6 brengt ons de topper tussen Tadzjikstan en Bahrein. De Tadzjieken wonnen al bij Kirgizië met 1-2, terwijl Bahrein thuis Syrië versloeg met dezelfde cijfers. Syrië en Kirgizië krijgen een kans om opnieuw aan te sluiten.

In groep 7 staat met Vietnam-Libanon een belangrijk duel op het programma. Welk team zet de achtervolging in op Zuid-Korea? De Koreanen wonnen eerder al met 2-0 van Libanon, terwijl Vietnam veel te sterk was voor Maledives Isles: 4-0. Zuid-Korea reist ditmaal naar de eilandengroep, waar niets anders dan een klinkende zege wordt verwacht. Vietnam treft in Hanoi Libanon.

Groep 8 lijkt een kolfje naar de hand van Saoedi-Arabië, dat torenhoog favoriet is. Het won z'n eerste duel met 3-0 van Indonesië. Turkmenistan haalde het toen met 2-0 van Sri Lanka. Saoedi-Arabië is aan zichzelf verplicht de punten uit Sri Lanka mee te brengen. Turkmenistan zal het niet gemakkelijk hebben tegen Indonesië.

Woensdag mag u uitgebreid bericht verwachten van deze belangrijke WK-kwalificatieduels in de Aziatische zone. De nummer één van elke groep stoot door naar de volgende ronde, met de 8 overblijvende teams.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties