Inzaghi en Di Canio vechten om penalty

Inzaghi en Di Canio vechten om penalty
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lazio Roma begon het nieuwe seizoen met een 1-0 zege bij Sampdoria. Een mooi begin, maar de manier waarop de winst tot stand kwam leidde direct tot grote commotie.

Na een half uur in de eerste helft liet Simone Inzaghi zich weer eens gretig vallen, dit maal over het been van doelman Francesco Antonioli. Met succes, want arbiter Rosetti wees naar de stip en bestrafte de keeper met een rode kaart. Maar de Romeinse vreugde sloeg direct om in grote verbazing.

Inzaghi dacht namelijk de bal te kunnen pakken om vanaf elf meter aan te leggen, maar tot zijn ergernis zag hij ploeggenoot Paolo Di Canio al met het leer in zijn handen. En de 36-jarige spits was ook niet van plan de bal af te geven, waarna het tweetal een verhitte discussie voerde.

Ondanks dat coach Domenico Caso vanaf de zijlijn gebaarde dat Inzaghi de penalty moest nemen, was Di Canio niet van plan de bal af te geven. En dus nam hij de strafschop, benutte deze ook en vierde dat op heel uitbundige wijze. Ook daar kon Inzaghi niet om lachen. Erger nog voor de aftrap van Sampdoria kwam het tot een opstootje tussen het tweetal, waarbij met name Di Canio zijn handen gebruikte.

'Ik neem de strafschoppen, dat heb ik overal waar ik speelde gedaan en dat doe ik dus ook hier', is de duidelijke uitleg van Di Canio. Zijn aanvalspartner Inzaghi denkt daar anders over. 'Ik ben de eerst aangewezene, dus ik bepaal of ik hem neem of niet.' Trainer Caso gaat met beide kemphanen praten. 'Maar het belangrijkste is dat de strafschop zat en dat we daardoor wonnen.'

Het incident staat niet op zichzelf, want Di Canio en Inzaghi zouden niet bepaald bereid zijn voor elkaar te werken. Zo schijnt het tweetal op de trainingen elkaar al nauwelijks aan te willen spelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties