Hitzfeld zorgt voor verdeeldheid in Zwitserland

Nico Wieme
| 0 reacties
Hitzfeld zorgt voor verdeeldheid in Zwitserland
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ottmar Hitzfeld neemt op het einde van het seizoen afscheid van Bayern München. Hij laat twee mogelijkheden open, wat zijn toekomst betreft: analist bij wedstrijden of bondscoach van Zwitserland. Die laatste keuze zorgt voor verdeeldheid bij de Zwitsers.

In juni is het verhaal van Ottmar Hitzfeld bij Bayern München ten einde. De eminente coach besliste zelf om te stoppen als trainer van een club. De deur naar de Zwitserse nationale ploeg staat nu wagenwijd open, alleen zitten niet alle Zwitsers op dezelfde lijn. Volgens een online rondvraag van de krant Blick heerst er grote verdeeldheid over de komst van de succescoach.
 
De actie van de krant ‘Overtuig Hitzfeld’ had de tweevoudige Champions Leaguewinnaar naar het viertalige land moeten lokken. Veel fans reageerden ook positief op zijn komst. Er is echter ook een groot aantal dat zich tegen zijn mogelijke aanstelling keert. De negatieve reacties zijn grotendeels het gevolg van Hitzfelds eigen uitspraken. De coach heeft beweerd nooit meer een vereniging te trainen en vele Zwitsers concluderen daaruit dat hij zijn pensioen voorbereidt en aldus te weinig ambitie uitstraalt. Ook vinden sommigen dat Hitzfeld de Zwitserse bond te lang aan het lijntje houdt. Hij zou pas binnen vijf weken beslissen over zijn toekomst.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties