Vandereycken: 'Nieuwsgierig naar Buffel'

Nico Wieme
| 0 reacties
Vandereycken: 'Nieuwsgierig naar Buffel'
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Grote verrassing in de selectie van René Vandereycken is Thomas Buffel. De West-Vlaming was al geruime tijd uit de gratie van de bondscoach gevallen, maar voor het oefenduel van volgende week tegen Standard maakt hij zijn rentree.

Thomas Buffel speelde zijn laatste interland op 16 augustus 2006 thuis tegen Kazachstan. Voor de daaropvolgende partij in Armenië werd de spits nog wel opgeroepen, maar uiteindelijk mocht hij in de tribune plaatsnemen. Daarna volgde het grote vacuüm. René Vandereycken vond dat Buffel volledig uit vorm was en riep hem bijgevolg niet meer op. Een zware knieblessure hield hem vervolgens enkele maanden van de velden. Sinds de 29-voudige Rode Duivel volledig hersteld is, heeft hij bij de Rangers niet veel gespeeld. Hij is in Schotland volledig op een zijspoor terechtgekomen.
 
Voor Vandereycken was het blijkbaar geen probleem om Buffel er weer bij te halen. “Het is meer uit nieuwsgierigheid. We willen weten in welke mate hij opnieuw fit is.” De bondscoach sprak ook over de drukke sportzomer. De bondscoach wil vooral iets leren uit de oefenmatch volgende week. De Limburger sust de afwezigen. “Sommige oudere spelers die er nu niet bij zijn, hoeven niet bang te zijn. Van hen weten we voldoende”, zegt Vandereycken aan de redactie van Sporza.
 
“Als het weer om een kwalificatie gaat, dan zullen we weer het beste team opstellen. Tegen Standard moet het leerrijk worden. De match op zich is niet het belangrijkste”, licht de bondscoach toe. “Het gaat meer om weer twee dagen samen te zijn na enkele maanden zonder contact.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties