Boussoufa is best betaalde speler ooit in ons land

De Nijs Michael
| 36 reacties
Boussoufa is best betaalde speler ooit in ons land
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Even dreigde het nog mis te lopen, maar intussen heeft Mbark Boussoufa toch zijn handtekening gezet onder een contractverlenging bij Anderlecht. Die nieuwe verbintenis legt de Marokkaan overigens geen windeieren, hij krijgt een recordsalaris bij Sporting.

Sterker nog: Boussoufa is vanaf heden de best betaalde voetballer ooit in ons land. De kleine Marokkaan verdient liefst 4.109 euro bruto per dag, dat komt neer op om en bij de 1,5 miljoen euro per jaar. Natuurlijk moet de international daarvan de helft afstaan aan de fiscus, maar toch blijven dit enorm hoge bedragen. Daarenboven krijgt Boussoufa ook nog eens dertig procent van het transferbedrag bij een eventuele doorverkoop van de Marokkaan. 

Boussoufa is dus de best betaalde voetballer ooit in België. Niemand komt ook maar in de buurt van het salaris van Boussoufa, alleen Ahmed Hassan verdiende vorig jaar net iets meer dan één miljoen euro. Ook Polak, Ruiz, Fellaini en Defour flirten met een salaris van één miljoen euro, maar dat is dus nog altijd ruim minder dan wat Boussoufa gaat verdienen. Toch is dit klein bier in vergelijking met het loon van buitenlandse voetballers, de Braziliaan Kaká verdient bijvoorbeeld om en bij de negen miljoen euro per jaar.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties