Woluwe-Zaventem stuurt Londerzeel naar vierde

K M
| 7 reacties

Woluwe-Zaventem zit in de laatste rechte lijn voor een ticket voor derde klasse. Met harde 4-0 cijfers werd SK Londerzeel na twee seizoenen derde klasse terug naar vierde klasse gestuurd.

Woluwe-Zaventem begint met de elf spelers die vorige zondag in Bleid gingen winnen. Bij Londerzeel neemt Musaba Selemani de plek in van Lionel De Spiegeleer ten opzichte van de laatste wedstrijd tegen Couillet. Beide ploegen tasten in de beginfase elkaar wat af zodat er veel middenveldspel te zien is. Ibrahim Tankary is de eerste die een schot op doel afvuurt, maar Radenko Vujadinovic houdt de bal uit zijn korte hoek. Even daarna is het bijna raak aan de overkant als een vrije trap voorbij iedereen vliegt, maar de paal brengt redding voor Londerzeel. Halverwege de eerste helft stuurt Maarten Tordoir Tankary alleen op Vujadinovic af, maar de spits besluit knullig naast. Amper drie minuten later is het aan de overkant wel raak. Na een hoekschop is er wat gerommel voor het Londerzeelse doel en Jente Van Ongeval kan er 1-0 van maken. De wedstrijd bloedt daarna dood en zonder dat er nog een kans te noteren valt, wordt de rust gehaald.

De tweede helft begint met een strakke vrije trap van Tordoir die Vujadinovic uit zijn verste hoek kan halen. In de herneming belandt de bal in het zijnet. Amper een minuut later bokst Alexis Sakalis een vrije trap in de voeten van Jeroen Vanderputte, maar Sakalis redt met zijn voet het inzenden. Met de inbreng van de aanvallend ingestelde De Spiegeleer en Kevin Bogemans neemt Londerzeel het heft in handen. Eerst kan Tankary zijn verdediger de bal ontfutselen, maar wanneer hij te lang wacht om op doel te besluiten, kan Van Ongeval zijn poging blokkeren. Ook pogingen van Bogemans en Ives Cordier bereiken niet het gewenste resultaat. Halverwege de tweede helft valt dan het doek voor Londerzeel. Op de counter kan Yves Etumba alleen op Sakalis afgaan, maar niet zelfzuchtig legt hij de bal af op Kristof Fosse die maar heeft binnen te tikken. Met de moed der wanhoop trekt Londerzeel opnieuw richting Vujadinovic. Echter wederom kunnen Cordier en Van Wemmel niet tot een doelpunt komen en als tien minuten voor tijd Gert Stockx van op twintig meter enig mooi de bal in de linkerbovenhoek draait, is het spel gespeeld. Het vierde doelpunt van invaller Mohamed Ouahabi telt dan nog enkel voor de statistieken.

Woluwe-Zaventem: Vujadinovic, Drugmand, Hermans, Van Ongeval, Stockx (82’ Coosemans), De Meyer (72’ Pannis), Vanderputte, Abdar, Etumba, Fosse, Vollon (75’ Ouahabi)

SK Londerzeel: Sakalis, Houthuys, Poppe (65’ Bogemans), Van Wemmel, Tordoir, Sluyts, Geerinck, Van Rumst, Cordier, Selemani (58’ De Spiegeleer), Tankary

Doelpunten: 25’ Van Ongeval (1-0), 69’ Fosse (2-0), 81’ Stockx (3-0), 83’ Ouahabi (4-0)

Gele kaarten: 40’ Fosse, 74’ De Spiegeleer