Analyse STVV doet goede zaken

Rita De Meyer
| 0 reacties
STVV doet goede zaken

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Topwedstrijden in de hoogste afdeling zijn niet steeds een garantie op beter voetbal, ook niet bij de vrouwen.

Wie naar Staaien afreisde kon in de eerste helft twee zenuwachtige ploegen aan het werk zien die mekaar in evenwicht hielden door slechte passen en idem dito in de afwerking. Na de rust viel het duidelijk op dat bij Tienen de suikers al helemaal opgebrand waren. Van dergelijke conditie maakt het steeds energieke STVV graag gebruik om alzo de lakens naar zich toe te trekken (2-0).
Een ploeg met fysiek voor slechts één helft, krijgt rammel in het UEFA-toernooi. We beginnen het verlies van Tienen tegen Sparta te begrijpen. Een groot gebrek aan extra trainingen wegens gemakzucht zullen ongetwijfeld aan de basis gelegen hebben.
 
Opvallend dit weekend is de magere 0-1 van Anderlecht op Braine-Rebecq. Het is voor de Brusselse ploeg nog maar de tweede speeldag, doch dergelijke uitslag geeft vraagtekens. Is Braine ineens zo sterk of is Anderlecht zo zwak? Of speelt het wegvallen van doeltjesdiefje Sarina Heirbaut parten?
 
De laatste twee seizoenen heeft Standard steeds een moeilijke tegenstander gevonden in Vlimmeren. Ook nu geraakten de speelsters van Fery Ferraguzzi niet verder dan een gelijkspel (1-1).
 
Feiten van de derde speeldag op een rijtje: STVV neemt drie punten voorsprong op Tienen en twee op Standard. Anderlecht fabriceert twijfels voor het titeldebat door hun magere winst.
Met andere woorden: een kleine kanariefeestdag voor de voorzitters Mertens en Dûchatelet.
 
Bijkomend klein detail: slechts 14 doelpunten dit weekend tegenover gemiddeld 29 vorig seizoen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties