Zes op zes voor Espanyol

Tonnelier Caroline
| 1 reacties
Zes op zes voor Espanyol
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na een zege op het veld van Recreativo is Espanyol voorlopig de enige ploeg die een zes op zes haalt in de Primera División. Verder kon alleen Villarreal vanmiddag drie punten pakken. De overige partijen eindigden op een gelijkspel.

Met Recreativo en Espanyol Barcelona stonden twee ploegen tegenover elkaar die op de openingsspeeldag drie punten hadden gepakt.  In de eerste helft creëerden beide ploegen een aantal kansen, maar het was Espanyol dat dichtst bij een treffer kwam via De la Peña.  Zijn poging strandde op de lat. Na de pauze vielen er minder kansen te noteren, maar de bezoekers trokken in de slotfase nog de zege naar zich toe.  Luis Garçia zorgde voor het enige doelpunt van de partij. 
 
Villarreal kreeg Real-killer Deportivo op bezoek. De Galiciërs voetbalden goed mee, maar het was de thuisploeg die op voorsprong kwam via Cazorla.  De ploeg van Pellegrini kreeg nog wat kansen om de score op te drijven, maar het bleef uiteindelijk bij die ene treffer.  
 
Mallorca begon voor eigen publiek goed aan de wedstrijd tegen Osasuna.  Na minder dan een kwartier bracht een sterk spelende Aduriz de thuisploeg op voorsprong.  De bezoekers gingen op zoek naar de gelijkmaker en drongen vooral in de tweede helft aan.  Uiteindelijk sleepte Portillo met een late treffer nog een punt uit de brand voor de ploeg uit Pamplona.  
 
De overige twee wedstrijden van deze namiddag eindigden in een scoreloos gelijkspel. Málaga en Athletic Bilbao konden in het onderling duel de twijfels niet van zich af spelen, maar veegden toch al de nul van de tabellen. In de wedstrijd tussen Getafe en Betis viel meer te beleven.  Beide teams voetbalden heel wat kansen bijeen, maar lieten het afweten op het moment van de waarheid.  In de slotfase kon Getafe zelfs van op 11 meter de weg naar de netten vinden.  
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties