Interview Van Geneugden: "Ik wil terugkomen als trainer"

Wouter Laeremans
| 14 reacties
Van Geneugden: "Ik wil terugkomen als trainer"
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Ronny Van Geneugden was iets langer dan een jaar hoofdcoach van KRC Genk, van aan het ontslag van Hugo Broos in februari 2008 tot zijn vertrek. "Mijn periode als hoofdtrainer was een verrijkende ervaring."

Begin maart nam Ronny Van Geneugden ontslag als hoofdcoach van Racing Genk. Bijna tien maanden later laat de Limburger de dug-out nog altijd links liggen. Maar zijn afscheid bij Genk was geen definitief vaarwel van de voetbalwereld. Ronny wil terugkomen, en het liefst als trainer als dat kan.

“Ik ben nog actief in het voetbal”, zegt Van Geneugden aan Voetbalkrant. “Voor mezelf dan. Ik ga heel veel wedstrijden bekijken, in België en de omringende landen. Ik ga ook vaak op bezoek bij een aantal clubs om daar de trainingen en de clubwerking een beetje te bekijken. Zo kan ik een aantal dingen heropfrissen.”

Heb je al zicht op een nieuwe werkgever?

"Neen, voorlopig heb ik nog niets op het oog, maar de bedoeling is toch om in het voetbalvak te blijven. En zo lang je niet echt actief bent is het volgens mij belangrijk dat je up-to-date blijft. Zo kan je nieuwe dingen ontdekken of bevestiging krijgen voor wat je in het verleden gedaan hebt, bevestiging dat je toch op een goede manier gewerkt hebt.”

Hoe kijk je terug op je periode bij Racing Genk?

“Heel goed. Ik heb fantastische jaren mogen beleven bij Genk. In de eerste plaats als beloftencoach en technisch directeur van de jeugd, waar ik toch in zekere mate carte blanche heb gekregen om mee een structuur op poten te helpen zetten. Ik denk dat we tevreden mochten zijn daarover. Ik denk dat we de doelstellingen die we vooraf hadden gemaakt -de beste jeugdopleiding van het land hebben en jongeren klaarstomen voor de eerste ploeg- volbracht hebben. Ik vind het leuk dat ik daarvoor mijn steentje heb kunnen bijdragen."


"Mijn periode als hoofdtrainer was voor mij een verrijkende ervaring en mijn passage was wel positief als je ziet dat we een heel jaar tussen de vierde en de vijfde plaats gependeld hebben. Op dat moment hadden we ook de halve finale van de Beker van België bereikt. Het enige waar ik spijt van heb is dat ik de mensen niet heb kunnen overtuigen om vertrouwen te hebben tot het einde en de rust naar buiten toe te bewaren. Maar ik kijk in elk geval met heel veel positieve gevoelens terug naar deze mooie club.”

Wat denk je van het huidige Racing Genk?

“Ik denk dat het nu vooral belangrijk is om het vertrouwen terug te winnen en de weg naar boven in te slaan. Ik denk dat de aanstelling van Frank Vercauteren daarom een goede zaak is. Ik zie ze ook terugkomen bij de eerste zes, omdat de club vorig jaar met nagenoeg dezelfde kern de ambitie had om bij de eerste vier te spelen. Dus waarom mogen ze niet de ambitie koesteren om zesde te worden?. Als ze woensdag de kwalificatie voor de volgende ronde van de Beker kunnen afdwingen tegen Roeselare, dan denk ik dat ze een vertrouwensboost zullen krijgen. Dan kunnen ze met vernieuwde moed het kerstvoetbal aanvatten.” (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties