Elitecompetitie voor vrouwen met zes clubs

Manuel Gonzalez
| 32 reacties
Elitecompetitie voor vrouwen met zes clubs
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het uitvoerend comité van de voetbalbond heeft beslist dat er volgend seizoen een elitecompetitie voor vrouwen komt.

Die nieuwe eredivisie zal bestaan uit zes clubs en moet het niveau opkrikken. De zes clubs komen allemaal uit een andere provincie en hebben een link met een mannenteam uit de eerste of tweede klasse.

Standard, Anderlecht en STVV zijn al drie zekere deelnemers. Waarschijnlijk komen daar Club Brugge, Lierse en AA Gent bij. Die laatste drie hebben nog geen officieel vrouwenteam, maar zullen een team uit de hoogste vrouwenklasse overnemen.

Zo raakte onlangs bekend dat Club Brugge de vrouwen van Jabbeke zal herbergen, terwijl Lierse dit zal doen met Vlimmeren en AA Gent met Zultse of Sinaai.

Voor het seizoen daarna worden mogelijk KV Mechelen en KRC Genk toegevoegd. 

Fons Moons, trainer van de STVV-vrouwen reageert sceptisch: "Het is een goed initiatief, maar de bond mag niet te snel gaan. Ze zoeken speelsters die vier keer in de week kunnen trainen onder leiding van gediplomeerde trainers. Op die manier willen ze het niveau verbeteren in die eredivisie. Maar welke speelsters gaan tijd hebben om vier dagen in de week te trainen? De meeste meisjes hebben nog een job, alleen studentes gaan zoiets kunnen combineren", aldus de trainer in HBvL.

KRC Genk-voorzitter Herbert Houben wil liever niets investeren: "Genk staat niet afwijzend tegen dit voorstel. Wij willen hier heus wel mee instappen, op voorwaarde dat het ons geen enkele euro zal kosten. Vanuit de bond zouden de trainers en speelsters betaald worden. In dat geval zullen wij hierover nadenken."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties