Preud'homme: "Jovanovic kan in elke ploeg mee"

Wouter Laeremans
| 1 reacties
Preud'homme: "Jovanovic kan in elke ploeg mee"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Michel Preud’homme, de oud-trainer van de bekroonde Serviër, is vol lof over de aanvaller van Standard. “Jovanovic staat mooi in het rijtje van winnaars.”

“Ik denk dat Jovanovic een verdiende winnaar is op basis van wat hij heeft gepresteerd in de competitie en in Europa sinds zijn komst naar ons land. Ik denk dat hij in het palmares van de Gouden Schoen niet misstaat”, vertelt de huidige coach van AA Gent aan Sporza.

 

Jovanovic kan dit seizoen nog vrij goede cijfers voorleggen (tien doelpunten in de competitie), maar toch bleven de echte glansprestaties een beetje uit. “Misschien is dit niet zijn beste jaar, als je alles bekijkt. Maar de mensen hebben volgens mij gekozen voor een vaste waarde in de competitie, die op een constant niveau heeft gepresteerd. Daarom kreeg hij ook mijn stem.”

 

De coach werkte twee jaar samen met de Servische spits en heeft zijn kwaliteiten goed kunnen analyseren. “Jova is heel snel met de bal aan de voet, heeft een dribbel, is heel vinnig in de korte ruimte. Ook zijn explosiviteit en zijn scorend vermogen zijn grote troeven. En al bij al is het een goede jongen. Soms ontploft hij een beetje, maar Jovanovic heeft een goed hart.”

 

De Gouden Schoen zal waarschijnlijk niet lang meer in België rondlopen. De spits is al 29, maar volgens Preud'homme kan hij nog mee aan de absolute top. “Die speler kan overal voetballen, kijk maar naar de wedstrijden van Standard tegen Liverpool en Everton. Misschien niet elke drie dagen, maar hij kan zeker in elke ploeg spelen door die snelheid met de bal aan de voet.” (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties