Rode Vermaelen doet goede zaak

Philippe Crols
| 0 reacties
Rode Vermaelen doet goede zaak
Foto: © SC

Geen heldenrol deze week voor Thomas Vermaelen in Engeland. De verdediger van Arsenal kreeg in de thuismatch tegen West Ham een rode kaart. Gelukkig voor onze landgenoot wonnen de Gunners met 2-0 en deden zo een goede zaak.

Arsenal nam zaterdagavond eventjes de leidersplaats over. Het kwam tegen West Ham al snel op voorsprong, maar net voor rust kregen de bezoekers een strafschop. Thomas Vermaelen (foto) ging in de zestien in duel met Guillermo Franco en beging een zeer lichte fout. Ook de analisten van de BBC vonden strafschop en bijhorende rode kaart een bijzonder zwaar verdict. Manuel Almunia redde de elfmeter en Arsenal won met 2-0.

De Gunners zakten een dag later slechts een plaatsje, want Chelsea kon niet winnen bij Blackburn. Chelsea heeft twee punten minder dan Arsenal, maar ook een match minder gespeeld dan de Gunners en leider Manchester United.

Manchester United telt na de 2-1-zege tegen Liverpool twee punten voorsprong op Arsenal en vier op Chelsea. Bij de Red Devils zat Ritchie De Laet niet in de kern.

Strijd om plaats vier nog steeds open

Tottenham staat voorlopig nog altijd op de felbegeerde vierde plaats na winst op bezoek bij Stoke City (1-2). Paul Jose Mpoku zat niet in de kern van de Spurs.

Manchester City heeft een match minder gespeeld dan de Spurs en staat na de 1-2-zege in Fulham twee punten achter op Tottenham. Vincent Kompany speelde een meer dan degelijke match, al mocht hij wel blij zijn dat de bal in de slotfase niet op de stip ging na handspel. Dedryck Boyata behoorde niet tot de selectie.

Everton, dat het nog altijd zonder de geblesseerde Marouane Fellaini doet, won thuis van Bolton met 2-0 en maakt dus nog steeds kans op een Europees ticket.

Wolverhampton, zonder Geoffrey Mujangi Bia in de kern, pakte in de degradatiestrijd een belangrijk punt op bezoek bij Aston Villa (2-2).

Voor Portsmouth is de degradatie al nagenoeg zeker nadat het vorige week negen punten kwijtraakte omwille van de financiële problemen. Tegen Hull City won het echter wel knap met 3-2. Anthony Vanden Borre zat niet in de kern.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties