Alderweireld: "Wij zijn dé favoriet in de bekerfinale"

Alderweireld: "Wij zijn dé favoriet in de bekerfinale"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zondag staat de heenwedstrijd van de beker van Nederland op het programma. Twee duels dus om rellen te vermijden. Toby Alderweireld wil met Ajax nu eindelijk nog eens een prijs pakken.

"Het is spijtig dat we niet gewoon alles in één match kunnen afwerken", aldus de verdediger in VI. "Rivaliteit kan mooi zijn, het geeft een extra dimensie aan bepaalde duels. Dit was aanvankelijk een droomfinale, maar nu zit er toch een smet op. Het is spijtig dat een relatief kleine groep amokmakers zo'n grote invloed heeft op de gang van zaken."

"Vanaf de halve finales verandert de kijk van de meeste clubs op de bekercompetitie", zegt Alderweireld. "Bij Ajax merk ik dat nu heel sterk. In de club, de kleedkamer, bij de supporters, iedereen wil deze prijs pakken. We hebben de laatste jaren te weinig gewonnen, dus is het niet aan ons om geringschattend te doen over de beker. Het is een trofee die we absoluut willen."

Feyenoord staat in die finale tegenover de Amsterdammers. "De twee clubs worden vaak met elkaar vergeleken, maar Ajax is toch een grotere en mooiere club. Wij hebben veel meer prijzen, veel meer fans en ons spel spreekt traditioneel ook meer tot de verbeelding. Ik hoor en lees vaak dat Feyenoord het knap doet met zo'n jonge kern, maar wij zijn gemiddeld even oud en doen het veel beter dan hen. Volgens mij zijn wij dan ook favoriet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties