De 'Old Firm' verhuist mogelijk naar het buitenland

Mathias Dumarey
| 0 reacties
De 'Old Firm' verhuist mogelijk naar het buitenland

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De kans is groot dat de Old Firm, de naam van derby tussen Celtic Glasgow en Glasgow Rangers, voor het eerst in het buitenland wordt gespeeld. Die wedstrijd zou dan in Boston, in de Verenigde Staten worden gespeeld.

Glasgow Rangers en Celtic Glasgow kregen van een promotie-bureau in de Verenigde Staten de vraag om in juli tegen elkaar te voetballen, vriendschappelijk weliswaar, in Boston. Beide teams spelen sowieso al enkele wedstrijden in de Verenigde Staten. Glasgow Rangers zou in juli enkele wedstrijden willen spelen in Miami en New York terwijl Celtic Glasgow al een partij heeft vastliggen in het Canadese Toronto tegen Manchester United.

Het betrokken promotie-bureau denkt aan het Gilette Stadium in Massachusetts het ideale decor zou zijn voor de wedstrijd. Het stadion heeft een capaciteit van net geen zeventigduizend mensen. Het zou de eerste keer in de geschiedenis zijn dat een Old Firm in het buitenland wordt afgewerkt. Zes jaar geleden hadden ze in Australië al eens hetzelfde idee, maar toen ging het feestje niet door.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Scottish Premier League

Nieuwste reacties