Mag Boussu Dour niet deelnemen aan eventuele eindronde?

Mag Boussu Dour niet deelnemen aan eventuele eindronde?

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Boussu Dour is in onze tweede klasse aan een opvallende remonte bezig. Iets meer dan een maand geleden verkeerde de club nog in degradatiegevaar.

Ondertussen sprokkelde het bijzonder veel punten tijdens zijn inhaalwedstrijden. Sinds 10 maart zette Royal Boussu Dour een knappe 27 op 36 neer. De club klom op naar de zevende plaats in het klassement met amper vier puntjes minder dan AS Eupen, dat op een eindrondeplaats staat.

Opvallend detail is dat Eupen en Boussu Dour één duel minder gespeeld hebben dan de rest en vanavond in een inhaalwedstrijd tegenover elkaar staan. Wint Boussu Dour, dan komt het op één puntje van de vierde plaats met nog twee duels te gaan.

Vandaag is de deadline voor de tweedeklassers om hun licentieaanvraag in te dienen. FC Luik liet al uitschijnen geen licentieaanvraag meer in te dienen omwille van de penibele sportieve situatie. Maar nu Beveren mogelijk vrijwillig naar derde klasse zakt, zullen de Luikenaars er misschien nog eens over nadenken.

Boussu Dour diende wel zijn licentieaanvraag in, maar alleen voor de tweede klasse. Dat betekent dat de club zelfs niet zou mogen deelnemen aan de eventuele eindronde voor promotie naar de Jupiler League. Benieuwd of ze bij Boussu Dour daar nog een mouw aan willen passen nu bij winst straks de eindronde mogelijk heel dichtbij komt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties