Reportage Le nouveau Lokeren est arrivé

Steurbaut Kersten
| 13 reacties
Le nouveau Lokeren est arrivé
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Toeval of niet. Sporting Lokeren startte op vraag van trainer Peter Maes de trainingen een week vroeger dan gepland. Net op dezelfde dag als zijn ex-club KV Mechelen. Maes drukte meteen zijn stempel op het nieuwe Lokeren.

Bart De Wever zorgde voor een tsunami in de politieke wereld. In de voetbalwereld raast Sporting Lokeren als een wervelwind door de zomermercato. Dat is ook meteen duidelijk tijdens de eerste training van de Waaslanders. Op het oefenveld in de schaduw van het Daknamstadion verzamelen zestien spelers, negen onder hen zijn Belgisch. Het is ooit anders geweest onder het bewind van bandenmagnaat Roger Lambrecht.

Zweten

Bij de zestien zitten vijf nieuwkomers: Sepp De Roover, Benjamin De Ceulaer, Ivan Yagan, Koen Persoons en Ivan Leko, na Nieuwjaar door Germinal Beerschot al aan Lokeren uitgeleend. Even verderop in het stadion onderhandelt Lokeren met wat de zesde aanwinst moet worden: de 22-jarige Noorse aanvaller Vegard Braaten. Nog niet aanwezig: Copa (WK), Mokulu (niet tijdig terug van vakantie), El Mouataz, Deloose, Gueye, Golan enStrul. Die laatste twee zoeken deze zomer mogelijk nog andere oorden op.

Wie een rustig opwarmertje had verwacht op de eerste werkdag van het nieuwe seizoen, komt bedrogen uit. De speeltijd is voorbij. Peter Maes legt er duchtig de pees op en liet zijn spelers zich twee uur in het zweet werken. Loopsessies, wedstrijdsimulaties, baloefeningen en intervaltrainingen. Alles is aanwezig.“Ik wil dat ze meteen weten waar ze aan toe zijn”, aldus de voormalige trainer van KV Mechelen.

Maes is ook zeer aanwezig op het oefenveld. De opwarming en cooling down laat hij over aan assistent-trainer Rudi Cossey. Tussendoor schreeuwt hij zijn stem schor: “Geen pisballen.” De wedstrijdsimulaties worden regelmatig stilgelegd. Maes wil meer diepgang. Donovan Deekman neemt het snel op en krijgt een bemoedigend schouderklopje van zijn nieuwe oefenmeester: “Well done.” Gunther Van Handenhoven en zijn dochter June kijken goedkeurend toe.

Rode Duivel 

Eén van de opvallendste nieuwkomers is Sepp De Roover. Lokeren plukte de rechtsback weg voor de neus van Club Brugge. In november scheurde De Roover nog de kruisbanden van zijn linkerknie. Die problemen lijken achter de rug, al probeert Maes hem wel te sparen door hem in wedstrijdsimulaties een neutrale rol te geven. Geen duels voor De Roover.

“Ik heb twee uur getraind en geen problemen ondervonden”, is de tweevoudige Rode Duivel tevreden over zijn eerste werkdag. “Ik train al een tijdje individueel, maar ik heb nog balgevoel nodig. Dat is goed gelukt.”

U kan hier een fotoreportage van de eerste training zien:


 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties